Muhabbit

Düzenleyici Kurumdan Onay Almayan Stablecoinler Yasadışı Kabul Edilecek!

ABD Kongresine sunulan yeni bir yasa tasarısı, tüm stablecoin endüstrisini kontrol etmeyi amaçlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’ne 2 Aralık 2020 tarihinde getirilen yeni bir yasa tasarısı, tüm stablecoinler üzerinde kapsamlı düzenlemenin yolda olduğunu gösteriyor.

Eğer kongreye sunulan tasarı kabul edilirse, bu tür kripto para birimleriyle ilgili olarak sağlanan herhangi bir hizmet, birden fazla devlet kurumunun onayını almadan yasadışı hale gelecektir. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Herhangi bir kişinin bir stablecoin veya stablecoin ile ilgili bir ürün çıkarması, stablecoin ile ilgili herhangi bir hizmet sunması veya başka kişiler tarafından verilen stablecoinleri içeren faaliyetler, uygun Federal bankacılık kurumundan ve Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulundan yazılı onay almadan yasadışı olarak kabul edilecektir.”

İstikrar Yasası olarak adlandırılan tasarı, tüketicileri Facebook‘un Libra’sı hatta yeni adıyla Diem’i ve diğer stablecoinleri gibi yeni ortaya çıkan dijital ödeme araçlarının oluşturduğu risklerden korumayı amaçladığı bildiriliyor.

Tasarıyı ortaya çıkaran Demokrat Parti kongre üyesi Rashida Tlaib, İstikrar Yasası’nın düzenlenmiş mali hizmetlere erişimi olmayan azınlık gruplarını korumak için tasarlandığını belirtti.

Tasarıya Gelen Tepkiler

Tasarı, kısa sürede topluluğun ileri gelen isimleri tarafından sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu.

CoinShares baş strateji uzmanı Meltem Demirörs yazdığı bir açıklama ile şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para birimleri, tarihsel olarak bankacılık sektöründen dışlanmış olan nüfuslara hizmet maliyetini düşürür. Artan maliyetler ve uyumluluk yükümlülükleri, şirketleri kârsız müşteriler için erişimi kesmeye zorlar.”

Circle CEO’su ve kurucu ortağı Jeremy Allaire ise, twitter üzerinden yayımladığı bir dizi açıklama ile bu eylemin Amerika Birleşik Devletleri’nde dijital para birimi inovasyonu için geriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil edeceğini ve hem blockchain teknolojisini hem de fintech endüstrisinin hızlanan ilerlemesini sınırlayacağını dile getirdi.

Wyoming Temsilcisi Tyler Lindholm, kanunun kripto sektörünün temel ademi merkeziyet değerlerine aykırı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Merkezi olmayan bir dünya için gücün merkezileştirilmesi. Hayır teşekkürler. Bu endüstri, bankasızlara finansal özgürlük getirmede ışık yıllarından daha başarılı oldu ve bu, tasarıda önerildiği gibi kayırmacılık olmadan gerçekleşti.”

Sonuç olarak Amerika’da bu yasa tasarısı geçerse izinsiz stablecoin çıkarmak ve daha önemlisi bu stablecoinlerle çeşitli hizmetler sağlamak illegal işlem olarak görülecek.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Stablecoin Haberleri İçin: Stablecoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version