Muhabbit

E-Spor Platformu Bitkraft VC, Blockchain Oyunları İçin Dev Yatırım Fonu Başlatıyor!

Blockchain oyun endüstrisi gelişmeye devam ediyor.

Bitkraft VC

Bitkraft VC

E-spor, oyun ve interaktif medya yatırımı platformu Bitkraft VC, yaptığı bir açıklama ile blockchain oyun ve dijital eğlence yatırım için 75 milyon dolarlık yatırım fonu başlattığını duyurdu.

Fon, herhangi bir iş geliştirme aşamasındaki şirketlere ve yeni kurulan şirketlere yatırım yapılacağı anlamına gelen aşamalı bir strateji kullanıyor. Öz sermaye yatırımının yanı sıra, yeni token fonu ayrıca kripto para birimlerine ve değiştirilemez tokenlara (NFT) yatırım yapacak.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Yeni token fonu, kripto para araştırma firması Delphi Digital’in yatırım kolunun kurucu ortağı Piers Kicks tarafından yönetiliyor. Kicks, şirketin kripto para ve NFT’lerdeki yatırım çabalarına liderlik etmek üzere bu yılın başlarında Bitkraft’a katıldı.

Bitkraft, fonun Yield Guild Games (YGG), Immutable, Alethea AI ve Horizon Games gibi projeler de dahil olmak üzere altı yatırımı halihazırda tamamladığını belirtiyor. Kicks, konu ile ilgili olarak verdiği demeçte, hem YGG hem de Alethea’nın doğrudan token yatırımları olduğunu söyledi. 

Fon esas olarak Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen girişimlere yatırım yaparken, Kicks, bu durumu şu şekilde açıklıyor:

“Zincirden bağımsız bir yaklaşım benimsiyoruz ve her projeyi duruma göre değerlendiriyoruz. Solana’da bazı heyecan verici etkinlikler görmeye başlıyoruz ve bu ekosistemdeki erken oyun projelerini yakından izliyor olacağız.” 

Bitkraft Ventures’ın kurucu genel ortağı Jens Hilgers’e göre, fon 2022’nin sonuna kadar yaklaşık 25 şirkete daha yatırım yapmak istiyor. Risk sermayesi şirketinin 1 Ekim 2021 itibarıyla yönetim altında 540 milyon dolardan fazla varlığa sahip olduğu belirtiliyor. Bu Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da 60’tan fazla şirketi kapsayan bir portföyü oluşturuyor.

Oyun Endüstrisi Gelişiyor

Oyun endüstrisi, merkezi olmayan finans (DeFi) ve NFT’ler için birçok yeni kullanım durumu ile kripto para benimseme için olgunlaştığını kanıtladı. Blockchain oyunu Axie Infinity, bu yıl en popüler Ethereum tabanlı NFT oyunlarından biri olarak ortaya çıktı ve yerel tokenı AXS yakın zaman önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version