Muhabbit

EA CEO’su NFT’lere ve Oyna Kazan Modelinine İlgi Gösteriyor!

EA

EA Muhabbit

Oyun endüstrisindeki en büyük isimlerden biri olan EA, NFT ve oyna kazan modellerinin sektörün geleceği olduğunu düşünüyor.

Geçtiğimiz çeyreğin mali toplantısında konuşan Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, bu modellerin henüz nasıl bünyelerine entegre edeceklerini bilmemelerine rağmen, sektörün geleceğinin bu iki modelde olduğunu belirtti.

Birçok oyunda öde ve kazan modelini kullanan şirket, henüz oyna-kazan modelini denemiş durumda değil. Bununla beraber EA Games, geçtiğimiz aylarda yayınladığı bir iş ilanında blockchain ve NFT’lere ilgi gösterdiğini belli etti.

İlginizi Çekebilir: Oyna-Kazan Nedir?

Axie Infinity gibi oyna-kazan modeline sahip oyunların giderek popülerleşmesi, EA gibi uzun yıllardır sektöre hizmet veren şirketlerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye başladı.

Bildiğiniz gibi bu tür oyunlarda oyuncular, günlük görevlerini tamamlayarak, düşmanlarını yenerek ve diğer oyuncularla savaşarak oyun içi dijital varlık kazanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu dijital varlıklar, kripto para borsalarında satılabilir halde.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

CEO, EA Games’in anlık başarısını göz önüne aldığında, sektöre yeni bir soluk getiren projelere ilgi göstermenin şirket geleceği için anlamlı olacağını belirtiyor.

CEO, konu hakkında şunları söyledi:

Bu konu hakkında konuşmak henüz erken fakat bence gerçekten iyi bir konumdayız ve ileriye dönük yatırımlarımızı iyi değerlendirmeliyiz.

Oyun sektöründeki büyük firmalardan bir diğeri olan Ubisoft, kısa bir süre önce blockchain merkezli oyun şirketlerine yatırım yapabileceğini açıklamıştı. Bildiğiniz gibi Ubisoft, Animoca Brands’in finansman turuna katılan şirketlerden biriydi.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version