Muhabbit

eBay, Yeni Ödeme Yöntemleri İçin Kripto Paraları Araştırıyor

eBay 10 Mart 2022 açıklamasında nelerden bahsetti?

E-ticaret şirketi eBay, bir süredir ödeme yöntemlerine kripto paraları eklemeyi değerlendiriyordu.

eBay’ın CEO’su Jamie Iannone, bir süredir ödeme yöntemlerini güncellemekten bahsediyordu. Ancak duyurunun yapılmasının beklendiği 10.03.2022 Perşembe günü, şirket herhangi bir hamle yapılmayacağını açıkladı.

Iannone, şirketin yeni ödeme yöntemlerini tekrardan araştırdığını vurguladı. Ayrıca şirket 2. çeyrekte faal olacak olan dijital cüzdanlar üzerine bir slayt yayınladı.

Dijital cüzdanlar, ödeme bilgilerini saklayan yazılım programlarıdır. Apple Pay ve Google Pay gibi bazı çözümler, ağırlıklı olarak kredi ve banka kartlarını kullanıyor. Bir ödeme yaparken fiziksel cüzdanınızı çıkarmadan telefon üzerinden ödeme yapmanızı sağlıyor.

Dijital cüzdanlar ayrıca ‘private keys’ aracılığıyla BTC ve diğer kripto paralar ile ödemeyi de mümkün kılıyor.

eBay’ın kripto paralara karşı duruşu

eBay’da yaklaşık 1 senedir NFT alım-satımı gerçekleşiyor. Iannone, NFT’lerin platformlarında satılması üzerime şunları söylemişti:

Geçen yıl platformda NFT ticareti yapılabilmesi için politikalarımızı değiştirdik ve aslında bilirsiniz, eBay insanların satacak şeyleri olduğunda kullandığı bir platform.

Ayrıca şirket CEO’su şunları da dile getirmişti:

Biz hiçbir şey duyurmasak bile insanlar platform üzerinde NFT ticaretine başlamıştı. NFT bana eski yılları hatırlatıyor. Eskiden bir araç kategorimiz bile yokken insanların araba satmaya başladığı zamanlar vardı. Dolayısıyla NFT’lerde de aynı şeyleri görüyoruz.

Dev e-ticaret şirketi eBay, 2022 Mart ayında kripto para ödemeleri için sistemine destek eklemeye hazırlandığını açıklamıştı. Hatta 10 Mart 2022 tarihinde tüm ödemeler, reklamlar ve odak kategorilerimiz üzerinde daha derine inileceği bilgisi verilmişti.

eBay Genç Müşterileri Hedeflediğini Söylemişti

Yapılan bir ankete göre Y ve Z kuşağının en kripto para dostu demografi olma eğiliminde olduğu ortaya çıktı. eBay’ın genç kuşağı hedeflemesi ve anket sonuçları kripto paraları sistemine entegre etmek istemesinde etkili rol oynamış olabilir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version