Muhabbit

Edward Snowden: Hükümetlere Rağmen Bitcoin Büyümeye Devam Ediyor!

Eski CIA çalışanı, Bitcoin’in durdurulamayacağını belirtiyor.

BTC

BTC

Ünlü CIA çalışanı Edward Snowden, hükümetlerin önüne geçmek istemelerine ve yaptığı küresel kampanyalara rağmen Bitcoin’in geçen bir buçuk yıldaki esnek fiyat artışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Snowden, Mart 2020 tarihinde paylaştığı bir tweetinden alıntı yaparak şu açıklamalara yer verdi:

“Bazen düşünüyorum ve o zaman kaç kişinin Bitcoin aldığını merak ediyorum. O dönemlerde Bitcoin fiyatı 5-6 bin dolar arasında geziniyordu.”

Snowden ayrıca, bir süredir ilk kez Bitcoin satın almak istediğini belirterek, son zamanlardaki düşüşlerin çok fazla panik yarattığını söyledi.

Snowden, geçmişte Bitcoin ile ilgili endişelerini dile getirirken, fiyatını ABD Doları cinsinden takip etmeye ve yaklaşık 5 milyon Twitter kullanıcısından oluşan bir kitleye bu konuda yazmaya devam etmesi dikkat çekici bir hareket olarak görülüyor. Bitcoin yanlısı açıklamalarına devam eden Snowden, yakın zaman önce sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Hükümetlerin kripto para birimini anlama ve desteklemeye yönelik koordineli küresel kampanyasına rağmen, o zamandan beri yaklaşık 10 kat arttı.”

Bitcoin Çin’e Rağmen Büyüyor

Çin’in sürekli kripto para piyasasına getirdiği yasaklara da değinen Snowden, bu hareketin aslında Bitcoin’i daha da güçlendirdiğini belirtiyor. Çin’in madencilik yasağını ve ardından kullanıcı yasağını takip eden Bitcoin hash gücünün küresel dağıtımına atıfta bulunan Snowden, Bitcoin üzerindeki tüm bu tür hükümet yasaklarının, ağı durdurmak için çok az şey yapacağını, aksine onu daha fazla merkezsizleştireceğini dile getiriyor.

Snowden’in Bitcoin hakkında atmış olduğu tweet’leri El Salvador’daki Bitcoin gelişmelerini takip ediyor. Yetkilinin, tweet atmadan hemen önce, El Salvador başkanı Nayib Bukele’in, ülkenin sadece 26 günde 3 milyondan fazla Bitcoin kullanıcısını bünyesine kattığını belirttiği açıklaması bulunuyor. El Salvador tarafından başlatılan bu girişimin oldukça önemli olduğunu belirten Snowden bu durum hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Yaşanan bu durum, manşetlerin ötesinde, tasarımı erken benimsemeyi büyük ölçüde teşvik ettiği için, yalnızca bir rezerv varlık olarak bile olsa, rakip uluslar üzerinde Bitcoin edinme baskısı oluşturdu.”

El Salvador, Bitcoin’i yasal hale getirdikten sonra, Snowden, Bitcoin’i erken benimseyenleri desteklediğini ve bu durumun diğer ülkeler üzerinde baskı oluşturduğunu belirtiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version