Muhabbit

Edward Snowden: “Kripto Parayla Yatırım Yapmayın, Onu Kullanın!”

Consensus 2022 konferansında Edward Snowden de konuşma yaptı!

Ünlü bir muhbir ve Basın Özgürlüğü Vakfı Başkanı Edward Snowden, Texas eyaletinin Austin şehrinde gerçekleşen Consensus 2022‘de konuştu.

Consensus 2022 konferansına 11 Haziran 2022 Cumartesi günü çevrim içi olarak katılan Snowden kripto paralar hakkında şunları söyledi:

“2013 yılında sunucuları takma adla, ödeme aracı olarak Bitcoin kullanarak kiraladım. Ben insanları, paralarını teknoloji olarak kripto paraya yatırım yapmalarına teşvik etmiyorum. Bu beni, topluluktaki birçok kişiden ayırıyor.”

Snowden, 2013 yılında Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) ABD vatandaşlarını gözetlemesiyle ilgili gizli bilgileri sızdırmasıyla ün kazanmıştı.

Haziran ayı başında 26 teknoloji uzmanı kripto paraların riskleri üzerine bir mektup yazarak ABD milletvekillerine yollamışlardı. Snowden ABD’li milletvekillerine endüstrinin lobicilik çabalarına karşı koymaları için yazılan bu mektuba karşı, kripto paraları savunmuştu. Snowden, mektuba imza atan 26 teknoloji uzmanının kripto para endüstrisini kasıtlı olarak yanlış anladığını söylemişti.

Snowden, mektubun imzalayanlardan biri olan kriptografi yazarı Bruce Schneier’e kriptografi konusundaki çalışmaları için hayranlığını dile getirdi. Ancak Snowden, mektubu imzalayan insanların çoğunu “üretken kamu trolleri” olarak nitelendirdi.

Snowden Consensus 2022’de Veri Gizliliği Hakkında da Konuştu

İnternetin mevcut gizlilik durumu hakkında da konuşan Snowden, iletişimin içeriğinin şifrelenmesi konusunda büyük ilerleme kaydedildiğini belirtti. Ancak iletişimin ilerlediğini, gerçekleştiğini gösteren meta verilerden hala endişe duyduğunu dile getirdi.

Snowden şu anki şifreleme hakkında şunları söyledi:

“Camları siyah bir kamyonun bayır aşağı gittiğini düşünün. İçindekileri göremiyorsunuz ancak kamyonun nereden yola çıktığını, nereye gittiğini ve ne kadar sürede gideceğini biliyorsunuz.”

Snowden’a göre yapılacak şifreleme ile kimsenin konuşmalar arasında farkı anlamaması gerekiyor. Bunun için de yorumu şu şekilde oldu: “İşlemleri daha fazla birbirine benzetmeliyiz ki herkes aynı tarz kamyonu sürüyor gibi olsun ve kalabalıkta sizinki fark edilmesin.”

Snowden, 2013 yılında gizli bilgileri sızdırmasından sonra ABD tarafından casuslukla suçlandı. Sonrasında Rusya’ya sığınan Snowden’a 2020 yılında oturma izni verildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version