Muhabbit

Ekran Kartı ile Bitcoin Madenciliği Yapılır Mı? Hangi Coin Tercih Edilmeli?

Peki günümüzde ekran kartı ile Bitcoin madenciliği yapılabilir mi? Yapılması karlı olur mu? İşte bu soruların cevaplarını arayacağız.

Madencilik

Bitcoin madenciliği

Hayatımıza, 2009 yılı itibarıyla giren Bitcoin ve kripto para borsaları madencilik faaliyetlerinin başlamasını sağlamıştır.

Ekran kartı ile Bitcoin madenciliği yapılır mı?” sorusu bu dönem itibarıyla soruldu. İlk zamanlarda insanlar evlerinde kişisel bilgisayarlarını kullanarak madencilik faaliyetine başladı. Zamanla ekran kartlarının gelişim göstermesi ile birlikte madencilik alanında ekran kartları daha da kullanılabilir hale geldi.

Ekran kartları kullanılarak gerçekleştirilen madencilik faaliyetleri işlemcilerin kullanılmasına nazaran daha uygun bir deneyim sunmaktadır. Standart  bir ekran kartının gerçekleştirmiş olduğu işlem, diğer işlemcilere göre yaklaşık 800 kat fazla işlem yapabilme kapasitesine sahiptir.

Başlangıç aşamasında madencilik faaliyetleri yalnızca ekran kartı kullanılarak yapılmaktaydı. Fakat bitcoin ve diğer coinler için belirli periyotlarda gerçekleşen halving, ekran kartlarının kapasitesini ve gücünü yetersiz kıldığı için ilerleyen yıllarda ekran kartıyla madencilik yapmayı zorlaştırmıştır.

Ekran kartı ile Bitcoin madenciliği yapma tekrarlanan işlemlerin hızlı bir şekilde yapılabilmesini sağlamaktadır.

İşlemcilerin yapısı ise çoklu ve farklı işlemleri gerçekleştirmeye uygun olduğu için madencilik faaliyetinde ekran kartı kullanımı ideal olandır. Çünkü madencilik işlemleri tekrarlanan ve birbirine benzeyen hesaplamaların gerçekleştirildiği bir işlemdir.

Madencilik işlemi esnasında bilgisayar ekran kartı, şifre çözümü için denemeler gerçekleştirir. Ekran kartlarında bulunan hesap üniteleri de matematik işlemlerinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını sağlamaktadır.

Yukarıda sayılan nedenler çerçevesinde ekran kartı ile Bitcoin madenciliği yapmak, işlemci ile yapmaktan daha çok tercih edilen bir işlemdir.

2020’de Ekran Kartıyla Bitcoin Madenciliği Yapılır Mı?

Yüzlerce ASIC Mining cihazının bulunduğu iyi tasarlanmış bir mining room.

Bu soruyu bitcoin fiyatını duyduktan sonra herkesin bitcoin üretebileceğini duyan herkes sormakta. Fakat günümüzde ekran kartıyla bitcoin kazmaya çalışmak, kocaman bir havuzu kaşıkla boşaltmaya çalışmaktan farksız olacaktır. Sebebi ise bitcoin’in prensip olarak her 4 yılda bir mining zorluğunun ikiye katlanmasıdır.

Bu olaya halving denir ve bitcoin’in ekran kartı ile kazılmasını neredeyse imkansız kılan bir numaralı sebeptir.

Eğer ekran kartınız ile bir kripto para madenciliği yapmakta kararlıysanız, seçiminizi Bitcoin’den yana yapmayıp diğer alternatifleri değerlendirmenizi öneririz.

Ekran Kartı ile Kripto Para Madenciliği Yapmanın Avantajlı Yanları!

Ekran kartı ile Kripto Para madenciliği yapma ekran kartının yapısı ile alakalı bir işlemdir. Ekran kartlarının yapısı yalnızca madencilik faaliyetinde kullanılmasının önüne geçer. İhtiyaç duyulan bütün hesaplama işlemleri ekran kartı vasıtası ile yapılabilmektedir.

Ekran kartları, ASIC cihazlar gibi yalnızca kripto para madenciliği için üretilmemiş olsalar da esnek yapıları sayesinde neredeyse bütün kripto paralara uyum sağlayarak madencilik faaliyetlerini gerçekleştirebilmenizi sağlamaktadır.

ASIC cihazların yasaklanmış olduğu kripto paralarda dahi madencilik faaliyeti gerçekleştirebilmeniz oldukça kolay olacaktır.

ASIC cihazlar oldukça pahalı ve her yerde kolaylıkla bulunmayan cihazlardır. Ekran kartları ise birçok bilgisayarla birlikte satışa sunulan, piyasada uygun fiyata bulabileceğiniz ürünlerdir.

Bu nedenle bir ekran kartına sahip olarak madencilik yapabilmeniz ASIC cihaz sahibi olabilmenize göre daha kolaydır.

Ekran Kartı ile Kripto Para Madenciliği Yapmanın Olumsuz Yanları

Ekran kartı ile Kripto Para madenciliği yapma olumlu olduğu gibi olumsuz özellikleri de bünyesinde barındırmaktadır.

Ekran kartı ile Kripto Para madenciliği yaptığınız zaman yüksek miktarda elektrik enerjisi tüketmeniz gerekir. Bu tüketim esnasında fazladan elektrik kaynağına da ihtiyaç duyabilirsiniz.

Ekran kartı, madencilik faaliyetinde kullanılmasının yanı sıra bu faaliyet için güçlü bir donanım olmama özelliği göstermektedir.

Bilgisayarlara yerleşik halde bulunan ekran kartları yapıları itibari ile genellikle madencilik faaliyetini kaldırabilecek nitelikte değildir.

Bu faaliyeti gerçekleştirebilmek adına özel ekran kartlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Aynı zamanda ekran kartı ile gerçekleştireceğiniz bitcoin madenciliği faaliyeti, diğer yöntemlere göre oldukça yavaş kalabilir.

Ekran Kartı ile Kripto Para Madenciliği Yaparken Hangi Coin Tercih Edilmeli?

Ekran kartı ile Kripto Para madenciliği yapma faaliyeti ne yazık ki her kripto para birimi için uyumlu bir faaliyet değildir.

ASIC cihazların üretilmesi, ekran kartı ile madencilik yapan kişilerin bazı kripto para madenciliklerinde oyunun dışına itilmesine sebep olmuştur.

Bazı kripto para birimleri ise ASIC cihazları devre dışı bırakarak kişisel bilgisayarı ile madencilik yapan kişilerin önünü açmaktadır.

Ekran kartı ile Kripto Para madenciliği yapmak istiyorsanız yöneleceğiniz kripto para birimini seçerken acele etmeyin.

İnternette mevcut olan hashrate calculator ve mining profit calculator gibi kripto para madenciliğinde karlılık hesaplaması yapan araçlar yardımıyla sizin için en karlı kripto parayı bulun.

Ethereum, Ethereum Classic, Monero, Vertcoin ve Dogecoin gibi coinler ekran kartı ile madencilik yapabileceğiniz kripto para birimleri arasında yer alır.

Tüm bu coinlerin madenciliğini yapmadan önce en çok kar ettiren coini hesaplayıp tercih yapmalısınız. Bunlardan birini tercih ettikten sonra madencilik faaliyetine başlayabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version