Muhabbit

Ekvador Merkez Bankası, Kripto Para Alanına 2022 Yılında Düzenleme Getirmeyi Planlıyor!

Ülke; düzenlemelerin, kara para aklama gibi suçların önlenmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

ekvator kripto paralar bitcoin (1)

ekvator kripto paralar bitcoin (1)

Ekvador Merkez Bankası, kısa süre yaptığı açıklama ile bu yıl içinde kripto para birimlerine özel düzenleme yayımlamayı planladığını belirtti.

Duyuru, Merkez Bankası Yöneticisi Guillermo Avellan tarafından 30 Ocak 2022 tarihinde yapılan bir röportajda ilk defa gündeme geldi. Guillermo Avellan’ın açıklamalarına göre yeni düzenleme, ülkedeki kripto para işlemlerine daha fazla açıklık getirecek ve kara para aklama gibi suçların önlenmesine katkı sağlayacak.

Röportajda, kendisine sorulan ülkenin kripto para düzenlemesinin durumu ve bölgedeki diğer ülkelere kıyasla neden geciktiği şeklindeki soruya, Avellan şu açıklamayı yaptı:

“Merkez Bankası, para kanununun, doların ülkedeki tek yasal ödeme aracı olduğunu belirlediğini göz önünde bulundurarak kripto para birimlerini düzenlemek için bir proje üzerinde çalışıyor.”

Avellan ayrıca, yeni düzenlemenin, Bitcoin yasasının onaylanmasıyla El Salvador’un yaptığından farklı bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtti. Çünkü bu kripto para varlıklarındaki yüksek fiyat hareketleri nedeniyle Bitcoin veya herhangi bir kripto para biriminin yasal hale gelmesinin mümkün olmayacağı dile getirdi.

Ekvador Merkez Bankası

Başkan, bunun yerine yapılacak bir düzenleme ile ülkedeki kripto para alanının daha fazla netlik kazanmasının daha önemli olduğunu söyledi.

Kara Para Aklamanın Önüne Geçilmek İsteniyor

Yetkili, açıklamış olduğu faktörlerin dışında, kripto para birimleri ile ilgili düzenlemeyi çıkarmanın bir başka nedeni olarak, hükümetin bu varlıkların olası yasa dışı kullanımı konusunda sahip olduğu endişeleri gösterdi.

Avellan, yürürlükteki düzenlemeyle bankaların bu araçların nasıl kullanılacağına dair sınırlar koyabileceklerini de belirtti. Kara para aklama konusunda oldukça hassas olduklarını belirten Avellan, ülkede kara para aklama amacıyla kripto paraların kullanıldığı dönemler olduğunu ve düzenlemelerin bu tür durumları engellemeye yönelik atılan bir adım olduğunu söyledi.

Bilindiği üzere Ekvador Hükümeti, 2014 yılında Bitcoin’i yasaklayıp 2017’de Dinero Electronico adlı kendi kripto para birimini piyasaya sürmüştü. Ancak yine de ülkede kripto paraların kullanımında herhangi bir azalma meydana gelmedi.

Son olarak Avellan, yapılacak olan bu düzenlemelerin oluşturulması için belirli bir tarih vermemekle birlikte bazı tahminlere yer verdi:

“Yapılacak düzenlemelerin, para kurulu tarafından yılın ikinci ve üçüncü çeyreği arasında incelenip onaylanabilmesi için 2022 yılının ilk çeyreğine odaklandık.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version