Muhabbit

El Salvador, 150 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu!

7 Eylül’de BTC’yi yasal para birimi olarak kullanacak olan El Salvador, hazırlıklarını yapmaya devam ediyor

Nayib Bukele

EL-SALVADOR

Yerel gazete El Diario tarafından yayınlanan bir rapora göre, El Salvador’un BTC’yi yasal para birimi olarak kabul etmesinden bir hafta sonra, ülkenin yasama meclisi BTC ile ABD doları arasındaki değişimi kolaylaştırmaya yardımcı olmak için 150 milyon dolar tutarında bir fon oluşturdu.

Bu fonun 23,3 milyon doları, hükümet destekli kripto para ATM’lerinin kurulumunu desteklemek için ayrıldı. Fonun 30 milyon doları ise hükümetin dijital cüzdanı olan Chivo’nun benimsenmesini teşvik etmek için ayrıldı.

150 milyon dolarlık tasarı, 31 Ağustos’ta kabul edildi. 64 yetkiliden sadece 14 kişi lehine oy kullandı. Fonun; Bitcoin’in ABD Dolarına dönüştürülmesini kolaylaştırmak, kripto para varlıklarının yaygın olarak benimsenmesini sağlamak ve teknolojik altyapının kullanıma sunulmasını desteklemek için oluşturulduğu söyleniyor.

Karara göre 7 Eylül’de El Salvador, BTC’yi yasal para birimi olarak tanıyacak. Ancak şu anda ülkede yasal ödeme aracı olarak ABD doları kullanılıyor.

150 milyon dolar, ülkenin Orta Amerika Ekonomik Entegrasyon Bankası (CABEI) ile olan 500 milyon dolarlık kredisinden alınacak. CABEI kredisi daha önceden küçük ve orta ölçekli işletmeler için ekonomik iyileştirmeler uygulamak amacıyla alındı.

Haziran ayında Başkan Nayib Bukele, hükümetin Chivo cüzdanını indiren her Salvadorlu yetişkine 30 dolar değerinde Bitcoin vereceğini duyurmuştu. Bununla birlikte, El Salvador’un mevcut nüfusu yaklaşık olarak 6,5 milyondur. Bu da her vatandaşa gerçekten 30 dolar değerinde Bitcoin verip veremeyeceği konusunda akıllarda bazı soru işaretleri bırakabilir.

El Salvador’da Son Durum

BTC’nin işletmeler ve hükümetler tarafından kabul edilmesi gerektiğini öngören yasaya rağmen, Başkan Nayib Bukele kısa süre önce vatandaşların ve işletmelerin BTC’yi kabul etmek zorunda kalmayacaklarını açıkladı.

İnsanlar BTC’yi kullanmak istemiyorsa, dolara dönüştürmek için ATM’leri kullanabilir.

Planlanan adaptasyon süreci, ülke içinde geniş bir desteğe sahip değil gibi gözüküyor. Daha önceki haberlerde bahsettiğimiz gibi yakın zamanda yapılan bir ankete göre, El Salvador’luların neredeyse %25’i bu yasayı destekliyor. Bununla birlikte ankete göre vatandaşların %50’si Bitcoin’in ne olduğunu bile bilmiyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version