Muhabbit

El Salvador 19 Bin Dolardan 80 Bitcoin Satın Aldı!

Bitcoin’e olan hayranlığıyla adından sık sık bahsettiren Bukele’den yeni bir Bitcoin hamlesi geldi.

Bitcoin’e olan hayranlığıyla adından sık sık bahsettiren El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’den yeni bir Bitcoin hamlesi geldi. Lider kripto para birimi Bitcoin’in 19 bin dolara düşmesiyle birlikte El Salvador hanesine 80 Bitcoin ilavesi yapıldığını kamuoyuna duyurdu.

Bildiğiniz üzere El Salvador, geçtiğimiz 2021 yılının Haziran ayında lider kripto para birimi Bitcoin’i ülkenin resmi para birimi olarak ilan etmişti. Kripto para piyasasındaki düşüşlerle birlikte sık sık Bitcoin alımı yapan El Salvador, Bitcoin’in 19 bin dolara düşmesini fırsata çevirerek 80 adet Bitcoin daha aldı. El Salvador‘un Devlet Başkanı Nayib Bukele resmi Twitter hesabından satın alımı şu şekilde duyurdu:

“El Salvador olarak bugün 19 bin dolardan 80 bitcoin satın alınmıştır. Bitcoin gelecektir. Ucuz sattığınız için teşekkür ederim.”

Nayib Bukele

El Salvador Ülkesi Bitcoin’den Zarar Etti Mi?

Bitcoin-Genel-Muhabbit

Bitcoin 60 bin dolar seviyelerindeyken de hanesine ekleme yapmış olan El Salvador, kripto para cephesinde yaşanan bu büyük düşüşle birlikte ülke bütçesinin yaklaşık 40 milyon dolar zarar ettiği kamuoyunda yer etmişti. Konuyla ilişkili olarak Bakan Zelaya ise bu iddialara şu şekilde cevap vermişti:

“Tekrar tekrar söyledim: Kripto paraları satmadığımız için sözde 40 milyon dolarlık bir kaybımız olmadı.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version