Muhabbit

El Salvador ABD’ye Bitcoin ATM’leri Kuruyor!

Kurulan ATM’ler ile birlikte ülkeler arası para gönderme işlemlerini daha ucuz bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

El Salvador

El Salvador

El Salvador, ABD’de Bitcoin ATM’leri kuracağını açıkladı.

Kurulan ATM’ler ile birlikte ülkeler arası para gönderme işlemlerini daha ucuz bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Komisyonsuz olarak işletilecek olan ATM’lerden şimdilik 10 tane kurmayı hedefleyen ülke, çalışanların ülkelerine masrafsız bir şekilde para göndermesini sağlayacak. ABD’de çalışan, ailelerine ve arkadaşlarına para gönderen birçok göçmenin bu hizmetten yararlanması bekleniyor.

Bukele tarafından paylaşılan verilere göre Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Georgia ve Chicago’da bulunması planlanan ATM’ler Bitcoin transferlerine aracılık edecek.

Salvadorlu 2.3 Milyon kişinin bulunduğunu belirten Bukele, önemli bir kısmının ABD’de yaşadığını ve çalıştığının altını çizerken, Chivo ATM’leri ile para transferlerinin kolaylaşacağını açıkladı.

El Salvador vatandaşlarının kimlik numaraları ile cüzdan açabildikleri Chivo hesapları ile ATM’lerden kolaylıkla işlemler gerçekleştirilebilecek.

Halihazırda 500,000 kişinin Chivo’ya kayıt olduğunu belirten Bukele, Bitcoin’in resmi para birimi ilan edilmesinden önce de ülkede 50,000’e yakın kişinin Bitcoin kullandığını da açıkladı.

Bitcoin transferlerinden önce kişilerin ülkelerine, kısacası ailelerine para gönderirken Western Union ve Moneygram gibi çözümleri kullandığını belirten El Salvador yetkilileri, gelişen para birimleri ile bu şirketlere olan talebin azalacağını belirtti.

400 Milyon $’lık Masraftan Kurtulunacak

Bukele tarafından açıklanan rakamlara göre ülkeye gönderilen paralar için yılda 400 Milyon $’a yakın komisyon ödendiği belirlenmiş durumda. Bu ATM’ler ile oluşan kaybın önüne geçmek isteyen ülke yönetimi, aynı zamanda Bitcoin’in de daha aktif kullanılmasını amaçlıyor.

El Salvador tarafından atılan Bitcoin adımlarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version