Muhabbit

El Salvador, Bitcoin City İçin Yanardağlardan Enerji Üretebilir!

El Salvador Başkanı: ”Aktif olmayan tek bir volkan, Bitcoin City’e güç verebilir!”

El salvador jeotermal muhabbit

El salvador jeotermal muhabbit

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin City projesine güç sağlamak için ülkenin aktif olmayan yanardağlarından jeotermal enerjiyi kullanabileceklerini söyledi. Nayib Bukele konu ile alakalı Twitter üzerinden duyuru yaptı.

Nayib Bukele Twıtter

Pazar günü yapılan duyuruya göre; Bitcoin City’nin enerji ihtiyacını sağlamak için Conchagua yanardağını kullanma olasılığının çok yüksek olduğunu söyleyen Bukele, yeterli enerjiyi yanardağlardan sağlayabileceğini düşünüyor.

İlginizi Çekebilir: El Salvador Başkanı Nayib Bukele Kimdir?

Bununla birlikte devlete ait elektrik şirketi LaGeo, ülkedeki farklı volkanlardan jeotermal enerji üretmeye devam ediyor. Bukele, LaGeo’nun çalışma yaptığı volkanlardan birinde yaklaşık 95 MW üretebileceğini söyledi.

Yanardağlardan kalan enerji fazlasını Bitcoin (BTC) madenciliği için değerlendirmek isteyen Bukele, BTC’nin dün (10/01/2022) 40.000 $’ın altına düşmesiyle beraber 1400 adet BTC değerinde birkaç kripto para aldığını açıkladı.

Kasım ayında El Salvador Cumhurbaşkanı, ülkenin 1 milyar dolarlık BTC tahvilleriyle finanse edilen bir Bitcoin City kurmayı planladığını söyledi. Kripto para borsası Bitfinex ve Blockstream, Bitcoin City girişimi destekleyeceğini söylerken IMF bu fikre karşı çıktı..

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version