Muhabbit

El Salvador, Bitcoin Destekli Tahvil İçin Zaman Verdi!

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador, kripto paralara ilişkin hamlelerine devam ediyor.

Nayib Bukele

EL-SALVADOR

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador, kripto paralara ilişkin hamlelerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde El Salvador, yaptığı açıklamalarda Bitcoin destekli ilk tahvil için çalışmalara başladıklarının haberini kamuoyuyla paylaşmıştı.

El Salvador’un Maliye Bakanı Alejandro Zelaya 11 Mart 2022 Cuma günü yerel bir televizyonda yaptığı açıklamada ise şu ifadelerde bulundu:

El Salvador’un Bitcoin destekli tahvilini piyasaya sürmek için en iyi zamanı belirlemeye çalışıyoruz.

Alejandro Zelaya

Alejandro Zelaya; “15-20 Mart Şu An İçin Doğru Zaman!”

El Salvador

Tahvil için planlamalar yaptıklarının altını çizen Alejandro Zelaya şunları ekledi:

Daha tam olarak oturmamış bazı detaylarımız var, onları bitirmeye çalışıyoruz. Neredeyse hazır. Bu konuya ilişkin zamanlama planlaması yapıyoruz. Bu konular o kadar basit süreçler değil. Aynı zamanda piyasayı izlemek de gerekli. 15-20 Mart 2022 tarihinin şu an için en doğru zaman olarak belirledik.

Alejandro Zelaya

Gündemde var olan Ukrayna-Rusya savaşına da değinen Maliye Bakanı, dünyada bu tarz bir kaosun çıkacağını tahmin edemediklerini ve bu süreçte Bitcoin destekli tahvil başlatmanın zorluklarının altını çizdi.

Hatırlayacağınız üzere 2021 yılının Kasım ayında El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin destekli tahvil oluşturacaklarının bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Toplanan 1 milyar doların yarısıyla enerji ve Bitcoin madenciliği altyapısı oluşturmak istedikleri vurgulayan Bukele, diğer yarısıyla ise El Salvador’un kripto varlıklarını artırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Nayib Bukele Kimdir?

Nayib Bukele

Kripto paralara yakınlığıyla bilinen Nayib Bukele, Salvadorlu siyasetçi ve iş adamıdır. Bukele, 2015 yılından 2018 yılına kadar San Salvador’un Belediye Başkanlığı görevini icra etmişti.

Ülkede 3 Şubat 2019’da gerçekleşen seçimle birlikte El Salvador’un yeni Devlet Başkanı seçildi. Başkanlığından itibaren adından sık sık bahsettiren Bukele, başkanlığı sırasında Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmasıyla da dünya gündeminde uzun süre yer edinmeyi başardı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız; Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version