Muhabbit

El Salvador, Bitcoin İle Ucuza Benzin Satacak!

Nayib Bukele tarafından yapılan açıklamada Bitcoin ile ödemelerde benzin indirimli olarak alınacak.

El Salvador

El Salvador

El Salvador, Bitcoin ile ilgili yeni bir adım attı. Nayib Bukele tarafından yapılan açıklamada Bitcoin ile ödemelerde benzin, indirimli olarak alınacak.

El Salvadorlu tüketiciler için bir benzin kampanyası düzenledi.

Ülke tarafından ortaya konan Bitcoin cüzdanı Chivo Wallet aracılığı ile yapılan ödemelerde galon başına yakıt 0.20 $ indirimli olarak alınabilecek.

Bu sayede müşterileri benzin istasyonlarında Chivo Wallet ile ödeme yaptıkları takdirde indirimli olarak benzin satın alabilecek. İlgili indirimin sadece Salvadorlu kişiler için olduğunun altı çizilirken, ülkede bulunan turistler ve yerel olmayan tüm kişiler indirimden yararlanamayacak.

İndirim konusunda herhangi bir sınır olmadığı belirtilirken, benzin istenilen miktarlarda alınabilecek.

Önümüzdeki bir yıl içerisindeki benzin fiyatı artışlarını da hükümetin absorbe edeceği açıklandı.

Chivo Wallet Kullanıcı Sayısı

Chivo Wallet kullanıcı sayısı da Nayib Bukele tarafından açıklanırken, popüler cüzdan uygulamasının 3 Milyon vatandaş tarafından aktif bir şekilde kullanıldığı belirtildi.

Hükümet tarafından direkt olarak desteklenen cüzdan uygulaması, ülke içerisindeki tüm işletmelerde kullanılacak şekilde düzenlendi. Bu sayede resmi para birimi ilan edilen Bitcoin’in hayatın her alanında kullanılması hedeflenirken, adaptasyon anlamında da büyük kolaylık sunması hedefleniyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version