Muhabbit

El Salvador Bitcoin’i Yasal Para Birimi Haline Getirecek!

El Salvador, Bitcoin’i yerel para birimi olarak kabul etmek istiyor!

El salvador'da

El salvador bitcoin

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’in ülkede yasal para birimi haline geleceğini açıkladı.

Salvador Devlet Başkanı’nın bu planı kongre tarafından desteklenirse ülke, dünyada dijital bir para birimini resmi olarak benimseyen ilk ülke olacak.

Tüm bunlar gerçekleşirse, El Salvador hem resmi para birimi olan ABD dolarını, hem de Bitcoin’i resmi para birimi olarak kullanacak.

Başkan, Bitcoin’in yurtdışında yaşayan El Salvadorluların vatanlarına para göndermesine de yardımcı olacağını belirtti.

Florida, Miami’de yapılan Bitcoin konferansında yer alan Bukele, “Kısa vadede bu bize istihdam yaratacak ve kayıtlı ekonomi dışındaki binlerce kişinin finansal katılım sağlamasına yardımcı olacak” dedi. Başkan ayrıca, attıkları bu adımın ülkeye gelen yatırımı da artırabileceğini düşünüyor.

El Salvador Başkanı, önümüzdeki haftalarda bu isteğinin kongreye sunulacağını da belirtti. Başkan, yasanın geçmesi halinde, banka hesabı olmayan El Salvadorluların %70’ine finansal hizmetler sunacağını belirtti.

El Salvador’un Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın %20’si Yurtdışından Geliyor!

Bununla beraber El Salvador’un ekonomisi, büyük ölçüde havaleler ve yurtdışından vatanlarına gönderilen paralara dayanıyor. İki milyondan fazla El Salvadorlu ülke dışında yaşıyor, ancak her yıl 4 milyar $‘dan fazla ülkesine para göndererek doğdukları yer ile bağlantılı olmaya devam ediyor.

Fakat bu durum, tahmin edebileceğiniz gibi ulaşması günler süren ve ciddi işlem ücretleri gerektiren transferler ile yapılıyor.

Bukele bu konu hakkında şunları söyledi:

Bu, milyonlarca insanın hayatını ve geleceğini iyileştirecek.

Geleneksel ekonomiyle doğrudan bağlantısı olmayan sanal bir varlık olan Bitcoin, yıllar içinde dalgalı bir profil çizdi.

Bildiğiniz gibi Dünyanın merkez bankalarının bir çoğu, kendi dijital para birimlerini oluşturmanın yollarını inceliyor. Nisan ayında İngiltere Merkez Bankası, nakit ve banka mevduatlarının yanı sıra bir dijital para oluşturmayı da düşündüğünü açıkladı.

El Salvador Bitcoin’e Yaramadı!

Fakat görünüşe göre El Salvador’un Bitcoin’e olan bu desteği, lider kripto para için yeterli olmadı.

Sonrasında Paraguaylı bir milletvekili de Bitcoin entegrasyonuna dair bazı planlardan bahsetse de, piyasalar bu açıklamalardan pek etkilenmemiş gibi görünüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version