Muhabbit

El Salvador, Çok Tartışılan 800 Milyon Dolarlık Borcunu Tek Seferde Ödedi!

El Salvador, herkesi şaşırttı.

Bitcoin’i yerel para birimi ilan eden El Salvador, birçok kötü eleştiriye maruz kalmıştı. Üstüne ülkenin borçlarını ödeyemeyeceği düşüncesinden dolayı kredi notu düşürülmüştü. Ancak birçok kişinin beklediği olmadı.

El Salvador’un 2023 yılında ödenmesi gereken 800 milyon dolar borcu bulunuyordu. Bitcoin’in büyük düşüşü ve uzun geçen kripto para kışı sonrasında birçok ülke ve kuruluş ülkenin Bitcoin kararından dönmesi gerektiğini aksi taktirde büyük zararlar edeceği konusunda ülkeyi uyardı. Herkes ülkenin zor durumlar yaşamasını beklerken ülkenin Başkanı Nayib Bukele’den beklenmedik bir duyuru geldi.

Kripto para dostu olarak bilinen Bukele, tek seferde 800 milyon dolarlık tahvili ve faizini geri ödediğini açıkladı. Ülkenin Maliye Bakanı Alejandro Zelaya da ayrıca bu ödemenin gerçekleştiğini Twitter üzerinden duyurdu.

El Salvador’un bu borcunu ödemesi ülke için çok önemliydi. Çünkü ülkenin bu borcu ödeyememe ihtimalinden dolayı kredi notu önemli bir temerrüt riski yansıtan seviyelere düşürülmüştü.

Eleştirilere kulak asmayan Bukele, borcu ödedikten sonra hakkında konuşanları tekrar konuşmaları için çağırdı

2021 Eylül ayında El Salvador, Bitcoin’i yerel para birimi ilan etmiş ve çok fazla eleştiriye maruz kalmıştı. Ancak Başkan Bukele bu eleştirilere kulak asmayarak Bitcoin yatırımlarına devam etmişti. Bukele, 24 Ocak 2023 tarihinde ülkenin 800 milyon dolarlık borcunu ödedikten sonra Twitter üzerinden kendi kararını ve ülkesini eleştirenlere cevap verdi.

Bukele, ülkenin 2023 yılındaki borcundan dolayı Bitcoin kumarını oynadığı hakkında hemen hemen her uluslararası haber bülteninin yüzlerce makale yayımladığını belirtti. Hatta birçok makale ülkenin bu borçtan dolayı iflas edeceğini ön gördü. Bukele, bu makalelerin bazılarını attığı tweet’te de paylaştı. The New York Times’ın yaptığı haberde “fakir bir ülke Bitcoin’i yerel para birimi yaptı. Bu kumar borçları ödemiyor” başlığı kullanmıştı.

IMF de başta olmak üzere birçok uluslararası kuruluş, El Salvador’un Bitcoin’in düşüşünden kaynaklı 2023 tahvil borçlarını ödeyemeyeceğini açıkladı. El Salvador borçlarını ödedikten sonra Bukele, bu borçların ödendiğine dair sadece Kolombiya’da bir haber paylaşıldığına da dikkat çekti.

Bukele Twitter üzerinden El Salvador’un iflas ettiğini ancak bir yanıt almadığını söyleyen “ekonomik dahileri” de konuşmaları için tekrar basın karşısına çağırdı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version