Muhabbit

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, FTX ve Bitcoin Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bukele, Bitcoin’i anlamak için hala çok erken dedi.

FTX’in iflası piyasalarda şok etkisi yaratmış olsa da Changpeng Zhao (CZ) ve El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele gibi kripto para destekçileri finansal özgürlük vizyonları için Bitcoin’i desteklemeye devam ediyor.

Bukele, Bitcoin’i resmi para birimi haline getirdiğinde çok fazla eleştiri almıştı. Ancak vatandaşların BTC’ye alışması ve elde edilen kârlar ile ülkede yeni yatırımların yapılması bu eleştirileri azaltmıştı. Ayı dönemine girdikten ve kripto paraların aşırı düşmesinden sonra Bukele her fırsatta BTC aldığı için tekrar eleştirilmeye başlandı. Ancak Bukele, FTX’in çökmesinin ve BTC’nin farklı olduğunu savundu ve konu hakkında şunları söyledi:

“FTX, Bitcoin protokolünün tam tersi. Bitcoin protokolü tam olarak ponzi planlarını, banka işlemlerini, Enron’ları, WorldCom’ları, Bernie Madoff’ları, Sam Bankman-Fried’ları önlemek için oluşturuldu. Bazıları bunu anlıyor ama diğerleri için henüz çok erken.”

Bitcoin teknik incelemesine (whitepaper) bakıldığında, güvenilir olmayan bir finansal sisteme ulaşmada değişmez bir eşlerarası ağın önemi vurgulanıyor.

Bukele, FTX CEO’su gibi birçok finansal dolandırıcı olduğunu açıkladı

Bukele, gönderisinde FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve Bernie Madoff da dahil olmak üzere diğer finansal dolandırıcılara dikkat çekti ve Bitcoin protokolünün bu tür kötü aktörlerin finansal yanlışları önlediğine dikkat çekti.

Bukele, Elon Musk ve Binance CEO’su CZ, Bitcoin’i destekleyen gönderiler atmaya devam ederken, Bitcoin’in 21 milyonluk sınırlı adedinden dolayı değerinin artmaya devam edeceğini açıkladılar.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilcisi Brad Sherman ise geçtiğimiz günlerde kampanya katkılarına doğrudan dahil olduklarını iddia eden mevzuattaki gecikmelerden dolayı “milyarder kripto kardeşleri” suçladı. Senatör ayrıca konu hakkında şunları söyledi:

”SEC’in, kripto para endüstrisindeki gri alana son vermek için kararlı adımlar atmasının artık her zamankinden daha önemli olduğuna inanıyorum.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version