Muhabbit

El Salvador, Kripto Para Piyasasının Mevcut Durumu Nedeniyle Bitcoin Tahvillerini Erteledi!

El Salvador hükümetinden yapılan açıklamaya göre, piyasadaki volatilite sebebiyle Bitcoin tahvilleri Eylül 2022 tarihine kadar ertelendi.

El Salvador Volkan

El Salvador Volkan

El Salvador Ekonomi Bakanı Alejandro Zelaya bugün (23.03.2022), Orta Amerika ülkesinin uzun zamandır beklenen Bitcoin destekli tahvil projesini ertelediğini duyurdu. Sebep olarak ise mevcut piyasa koşullarını gösterdi.

20 Mart 2022’ye Kadar Başlaması Gerekiyordu

Önceki duyurusunda hükümet, 1 milyar dolar değerindeki Bitcoin tahvillerini 15 ve 20 Mart 2022 tarihleri arasında yatırımcılara sunacağını bildirmişti. Plana göre bu 1 milyar dolarlık fonun 500 milyon dolarlık kısmı Bitcoin’e çevrilecek, diğer 500 milyon dolarlık kısmı ise altyapı ve Bitcoin madenciliği için kullanılacaktı. Yatırımcılar ellerindeki tahvilleri en az 5 yıl süre ile tutacaktı. Plan hala devam ediyor ancak “volcano bond” (volkan tahvilleri) adı ile de anılan proje resmi olarak ertelendi.

Daha fazla El Salvador haberi için buraya bakabilirsiniz.

Ekonomi Bakanı Zelaya, mevcut piyasa koşullarındaki yüksek volatilite ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın kendilerini projeyi ertelemeye mecbur bıraktığını söylüyor. Zelaya başlangıç için bir tarih de verdi ve Eylül 2022’yi işaret etti. Ancak şu da biliniyor ki sonbaharda uluslararası piyasaya açılmak çok da kolay değil.

Şu an tahviller için doğru zaman değil. Yine de yılın ilk yarısında koşulların uygun olabileceğini düşünüyoruz.

İlginizi çekebilir: Nayib Bukele Kimdir?

Projenin Amacı Ne?

Proje başladığında; El Salvador’un Bitcoin tahvilleri Blockstream’e verilecek. Blockstream, Bitcoin’in geniş kitlelerce benimsenmesi ve kullanılması için blok zinciri geliştiricileri tarafından oluşturulan Liquid Protocol’ü kullanmayı amaçlıyor. Liquid; bir Bitcoin Layer 2 projesi olarak güvenli yeni dijital varlıkların Bitcoin blok zinciri üzerinde çıkarılabilmesini sağlayacak.

Geçtiğimiz yıl El Salvador, dünyada Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. Ülke bu hamlesi ile kripto para ekosisteminin adeta gözdesi olmuş ve milyonlarca insan tarafından daha yakından tanınır hale gelmişti. Bunun sonucunda ise ülkenin ekonomisinde iyileşmeler gözlemlendi.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Yasal Olunca El Salvador Turizm Geliri Yüzde 30 Arttı!

El Salvador, Bitcoin’i ülkenin resmi para birimi yaptıktan sonra Bitcoin fiyatı aynı yıl ATH (Tüm Zamanların En Yüksek) seviyesine ulaşarak 68 bin dolar olmuştu. Haberin yazıldığı şu dakikalarda ise BTC fiyatı 42.372 dolar seviyesinde.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version