Muhabbit

El Salvador Maliye Bakanı: Bitcoin Tahvili Başlatmak İçin Doğru Zaman Değil!

Mevcut savaş ortamında Bitcoin tahvili çıkarmak için uygun zaman olmadığı belirtildi.

El Salvador

Bitcoin El salvador

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, kısa süre önce yaptığı bir röportajda, Bitcoin tahvilleri ile ilgili bazı açıklamalara yer verdi.

1 Haziran tarihinde ulusal bir televizyon haber programında konuşan Bakan, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından piyasa koşullarına atıfta bulunarak, El Salvador’un Bitcoin tahvilini başlatmak için doğru zaman olduğunu düşünmediğini söyledi. 

Önceki açıklamalarda, başlangıçta 1 milyar dolarlık tahvilin 15 Mart ile 20 Mart arasında piyasaya sürülmesi gerekiyordu. Ancak açıklama yapan Zelaya, savaş dahil koşullar nedeniyle ülkenin hala bunları başlatmak için doğru zamanı beklediğini açıkladı. Çünkü, hükümetin hâlâ dijital varlıkları düzenlemek için gerekli yasal bir çerçeveyi oluşturmadığı belirtildi. Zelaya, El Salvador ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve önümüzdeki haftalarda bir güncelleme olacağını da röportaj sırasında söyledi.  

Bunun yanında ülkedeki ekonomistler, El Salvador’un ocak ayında vadesi dolacak 800 milyon dolarlık bir tahvil de dahil olmak üzere yaklaşan mali yükümlülüklerini karşılama kabiliyetine ilişkin endişelerini dile getirdiler. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan, Orta Amerika Mali Araştırmalar Enstitüsü (ICEFI) ekonomisti Ricardo Castaneda, şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda ülkenin bu parayı alması garanti değil. Sonuç olarak, 2024 yılına kadar gelir ve giderler arasındaki farkı da göz önünde bulundurarak ülkenin yaklaşık 3 milyar dolar bulması gerekiyor.”

El Salvador Bitcoin Alımlarında 35 Milyon Dolar Zararda

Röportaj sırasında analistler, Zelaya’a, El Salvador’un para birimindeki son fiyat düşüşlerini göz önünde bulundurarak, Bitcoin satın almaya devam etme stratejisi hakkında sorular yöneltti. Çünkü analistlere göre, ülke, mevcut fiyatlara ve satın alma sırasındaki Bitcoin değerine dayalı yatırımlarında 35 milyon dolardan fazla kaybetti.

Bilindiği üzere El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesinden sonra sürekli Bitcoin alarak kasasındaki Bitcoin miktarını artırıyor. Son olarak El Salvador, 9 Mayıs’ta 500 Bitcoin daha satın alarak toplam hükümet alımlarını 2.301‘e çıkardı.

El Salvador’un herhangi bir işlem için Bitcoin satıp satmadığı sorulduğunda ise Zelaya, Chivo Pets evcil hayvan hastanesini finanse etmek için ülkenin bir miktar Bitcoin sattığını söyledi. Zelaya daha sonra ülkenin Bitcoin’ini elinde tutmaya devam edeceğini ve şu anda satın aldıkları Bitcoin’leri satmayacaklarını belirtti.  

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version