Muhabbit

El Salvador Stablecoin Çıkartmayı Düşünüyor!

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olma unvanını taşıyan El Salvador, yeni bir adım atıyor.

El Salvador

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olma unvanını taşıyan El Salvador, yeni bir adım atıyor.

Bitcoin’i yasal olarak kabul eden El Salvador, Orta Amerika açısından önemli bir adım atmayı düşünüyor. Yeni adım, lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ve tüm işletmelerin Eylül ayına kadar mal ve hizmetler için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmesinin önünü açan Cumhurbaşkanının Bitcoin yasasının ezici bir çoğunlukla onaylamasından haftalar sonra geldi.

El Salvador’dan Stablecoin Adımı!

Latin Amerika’nın dijital gazetesi El Faro, dün gece (16 Temmuz 2021) yayımladığı haberde, El Salvador hükümeti vatandaşlarına hizmette kullanılabilecek yerel bir kripto para birimi programını başlatmayı planladığı bildiriliyordu.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin kardeşleri İbrajim ve Yusef Bukele bir videoda, şu anda Colon Doları olarak adlandırılan kripto para biriminin 2021 yılının sonuna doğru piyasaya sürülmesi konusunda yatırımcılarla konuşuyordu. El Faro’nun çeşitli resmî belgelere dayandırılan haberinde, kardeşlerin cumhurbaşkanını temsil ederek böyle bir konuşmayı gerçekleştirdikleri yer alıyordu.

El Salvador hükümetinin basın sözcüsü El Faro’ya planın “iptal edildiğini” ifade etti. Ancak gazete, kimliği belirsiz bir kaynağa atıfta bulunarak planların şu anda aktif olarak devam ettiğini bildirdi. Gazeteye göre, cumhurbaşkanının kardeşleri, Cardano, WhizGrid ve Algorand temsilcileriyle farklı zamanlarda bir araya geldi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version