Muhabbit

El Salvador Vatandaşlarının Üçte Biri Chivo’yu Kullanıyor!

El Salvador vatandaşları Chivo cüzdanına alışmış gibi görünüyor.

el salvador

el salvador

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 2,1 milyon vatandaşının hükümet destekli Chivo cüzdanını kullandığını iddia ediyor.

Başkan Cumartesi günü öğleden sonra attığı tweet’te şunları söyledi:

Chivo’nun artık El Salvador’daki herhangi bir bankadan daha fazla kullanıcısı var.

Bildiğiniz gibi hükümet destekli kripto para cüzdanı Chivo, yalnızca 3 haftadır yayında. Bununla beraber Bukele, Chivo’nun El Salvador’daki tüm bankaların önüne geçmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu söyledi.

Devlet tarafından vatandaşlara tahsis edilen Chivo cüzdanı, El Salvador’un Bitcoin’i resmi olarak tanımasıyla Eylül ayının başlarında piyasaya sürüldü. Bu, bölgedeki diğer ülkeler için de önemli bir kilometre taşı sayılabilecek bir durumdu.

Chivo, bireylerin ve işletmelerin dünyanın her yerinden Bitcoin veya dolar cinsinden ödeme yapmalarına ve almalarına olanak sağlar. Cüzdan, hem Android işletim sisteminde hem de iOS işletim sisteminde kullanılabilir.

Daha öncelerde de bildirdiğimiz gibi Meksikalı kripto para borsası Bitso, Chivo’nun ana hizmet sağlayıcısı olarak öne çıkıyor.

El Salvador Vatandaşları Başkan Bukele’ye Tepki Gösterdi!

Bukele’nin kripto paralar ile ilgili aldığı kararlar, bazı muhalif kesimden vatandaşı eylem yapmaya yöneltse de, Bitcoin yasasının ülkede olumlu karşılandığı bildiriliyor. Bildiğiniz gibi 15 Eylül tarihinde protestocular ülkenin başkentinde yer alan bir kripto para ATM’sini yakmıştı.

Tahmin edebileceğiniz gibi Chivo’nun bu şekilde benimsenmesi, hükümetin her El Salvador vatandaşının hesabına 30 $ değerinde BTC yollamasından kaynaklanıyor.

São Paulo menşeli Sherlock Communications ajansının anketine göre, El Salvador vatandaşlarının yarısından fazlası Bitcoin’i bilmiyor.

Bununla birlikte Bukele hükümeti, lider kripto paranın fiyat değişimlerinden yararlanıyor gibi görünüyor. El Salvador, 7 Eylül ve 20 Eylül tarihlerinde Bitcoin’in düşüşünden yararlandı ve kasasına toplam 700 BTC’yi kattı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version