Muhabbit

El Salvador’da Bitcoin Cüzdanı Krizi Yaşandı!

El Salvador vatandaşları Chivo’yu tam anlamıyla kullanamıyor!

El salvador'da

El salvador bitcoin

El Salvador’da Bitcoin’in (BTC) yerel para birimi hale gelmesinden bir hafta sonra Başkan Nayib Bukele, Bitcoin cüzdanının kullanıma sunulmasında bazı pürüzler yaşandığını belirtti.

Bukele Pazartesi günü yaptığı açıklamada, El Salvador’un resmi Bitcoin cüzdanı Chivo’nun yaşadığı bazı sorunlar sebebiyle yeni akıllı telefon modelleri için kayıtlarını geçici olarak devre dışı bıraktığını ve uygulama indirmelerinin askıya alındığını söyledi.

Başkan, Chivo ekibinin birkaç gün içinde yeni kayıtlara ve indirmelere devam etmeyi beklediğini belirtti ve şunları söyledi:

Uygulama hatasız bir hale geldiğinde kayıtlar ve indirmeler tekrardan aktif hale getirilecek.

Chivo cüzdanının teknik hataları %95 oranında düzeltilmiş. Bukele’nin beklentisine göre uygulama, birkaç gün içinde tam kapasitede çalışacak. Ayrıca Bukele, El Salvador’daki 200 Bitcoin ATM’sinin an itibarıyla mükemmel çalıştığını ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 50 ATM’nin Chivo’ya destek verdiğini açıkladı.

Bukele, Chivo cüzdanının yaşadığı problemlerin erken tanıtım dolayısıyla kaynaklandığını söyledi.

Bütün bunları 3 ay içinde yapmak çok zordu. Hatalar yaptık evet, fakat bunları düzeltiyoruz. Halihazırda yüz binlerce El Salvadorlu Chivo’yu hatasız bir şekilde kullanabiliyor.

Başkan Bukele’ye göre Chivo cüzdanı, uygulamanın geçen Salı günü piyasaya sürülmesinin ardından yarım milyon kullanıcıya hizmet vermeye başladı.

El Salvador Chivo için Bitso ile İş Birliği Yaptı

Daha öncelerde de bildirdiğimiz gibi El Salvador, Chivo için Meksika menşeli kripto para borsası Bitso ile iş birliği yapmıştı.

Bununla birlikte cüzdan piyasaya sürüldüğünde, kapasite hataları dolayısıyla çevrim dışı hale geldi. Chivo’nun sorunları çözmeye yönelik çabalarına rağmen, birçok kullanıcı cüzdandan para çekme konusunda sorun yaşamaya devam etti. Bazı kullanıcılar ise uygulama işlevselliği konusunda Chivo’nun çok başarısız olduğunu da iddia ediyor.

Bitso’nun sınır ötesi ödeme yöneticisi Santiago Alvarado’nun, Chivo cüzdanının işlevselliği hakkında yorum yapmayı reddettiği bildiriliyor. Bunun yanı sıra Alvarado’nun iddialarına göre borsa, Chivo arayüzü konusunda hiçbir çalışma yapmamış.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version