Muhabbit

El Salvador’da Çalışan İşçiler Artık BTC Olarak Ödeme Alabilir!

El Salvadorluların kullandığı kripto para cüzdanı Strike, “Bitcoin ile Öde” özelliğini yayımladı.

El salvador'da

El salvador bitcoin

El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi haline getirdiğinden beri halk ve hükümet arasındaki ilişkinin çalkantılı olduğunu söyleyebiliriz. Halkın yarısı BTC’ye adapte olurken diğer yarısı BTC’yi istememekte kararlı görünüyor. Bazı çalışanlar ısrarla maaşını BTC olarak almak istemiyor çünkü BTC’nin fiyatı hızlı değişebiliyor.

El Salvador’luların kullandığı Strike cüzdanına yeni bir güncelleme geldi. Bugün Strike cüzdanı, Bitcoin ile Öde özelliğini duyurdu. Kullanıcılar BTC yatırma veya transfer işlemini işlem ücreti olmadan gerçekleştirebiliyor.

Strike cüzdanının CEO’su olan Jack Mallers şunları söyledi:

Bugün, Strike cüzdanına sahip olan herkes, işvereninden Bitcoin’inden ile ödeme alabilir.

El Salvador yaklaşık 1 aydır Bitcoin’i yasal para birimi olarak kullanıyor. Başkan Nayib Bukele, Twitter’da sürekli olarak aktif ve BTC ile ilgili paylaşımlar yapıyor. 45,000 dolarlardan BTC alımı yapan ülke, şimdilik iyi bir kâra ulaştı. Maddi olarak bir hata yapılmamasına rağmen El Salvador’daki halkın yarısı hala BTC konusuna ısınamadı. Hızlı fiyat değişiminden dolayı insanlar BTC ile işlem yapmak istemiyorlar ve haklı olarak halk, daha stabil olan hızlı değer değişimine uğramayan para birimleriyle işlem yapmak istiyor.

El Salvador böyle bir yasayı uygulayan ilk ülke olduğu için karşı fikirlerin çıkması normal karşılanabilir. Belki BTC ile beraber ileride çok zengin bir ülke olacak. Halk o zaman da karşı çıkabilecek mi? Siz El Salvador hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version