Muhabbit

El Salvador’dan Bitcoin City Hamlesi!

Bitcoin City, El Salvador’da blok zinciri teknolojisi ve kripto paraların ön planda olduğu bir şehir olarak tanımlanabilir.

el salvador

el salvador

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’e olan adaptasyon sürecini hızlandırmak için bir adım daha attı. Dün (22 Kasım 2021) Bukele, bir Bitcoin konferansına katıldı. Konferansın sonlarına doğru, Bitcoin City (Bitcoin Şehri) inşa edeceğini duyurdu. Şehir, 1 milyar dolarlık “Bitcoin Bond” ihracı ile finanse edilecek.

Ülkenin doğusunda yer alacak olan şehrin altyapısı jeotermal enerji ile güçlendirilecek. Şehir yönetimi, vatandaşlardan vergi talep etmeyecek! Bukele, konuyla ilgili şunları söyledi:

Buraya yatırım yapın ve istediğiniz kadar para kazanın. Bu, çalışan ve bir yanardağ tarafından enerji verilen tamamen ekolojik bir şehirdir.

Şehirde toplanan tek vergi, şehrin inşaatını tahvillerle finanse etmek ve kamu altyapısını ve hizmetlerini sürdürmek için kullanılacak bir katma değer vergisi olacaktır.

Tahviller, bitcoin hizmeti veren bir şirket olan Blockstream tarafından yönetilecek ve tokenize tahviller, federe bir yan zincir olan Liquid blok zincirinin üzerine çıkarılacak. 1 milyar dolar iki şekilde değerlendirilecek. İlk olarak 500 milyon dolarlık BTC satın almak için kullanılacak. Daha sonra kalan parayla, Bitcoin madenciliği ve enerji altyapısı oluşturmak için kullanılacak.

El Salvador yeni bir menkul kıymetler yasasına başvuracak. Bu süreci kontrol edecek olan Bitfinex, tahvil ihracını düzenlemesi için El Salvador’dan izin alması gerekecek.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version