Muhabbit

El Salvador’dan Sonra Gözlerin Çevrildiği Rusya: Bitcoin İçin Hazır Değiliz!

Kremlin sözcüsü, Bitcoin’in finansal sisteme zarar verdiğini söylüyor.

rusya

El Salvador‘un Bitcoin’i yasallaştırılmasıyla ilgili haberlerin ardından, insanlar daha fazla ülkenin bu girişimi takip etmesinin muhtemel olduğunu düşünmeye başladı. Özellikle son zamanlarda kripto para açıklamaları ile gündeme gelen Rusya bu konuda kullanıcıların odak noktası haline geldi.

Ancak Rusya şu an için El Salvador gibi yasal bir Bitcoin kullanımı konusunda hazır görünmüyor. Çünkü Sputnik tarafından yapılan bir açıklamada, Moskova Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov’un, ülkenin dijital para birimini yasal olarak kabul etmeye hazır olmadığı şeklindeki sözlerine yer verildi.

Peskov’un açıklamalarına bakılırsa Bitcoin’in ülkenin ekonomik sistemini bozabileceği görüşünün hakim olduğu görülüyor. Yetkili, hükümetin Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmeye başlamasının Rus finansal sistemi için zararlı olacağı konusunda endişeleri olduğunu belirtiyor. Peskov konu ile ilgili şu ifadelere yer veriyor:

“Rusya buna hazır değil ve bunu yapmak için hiçbir sebep yok.”

Rusya hükümetinin her zaman kripto para birimine dost canlısı olmadığı göz önüne alındığında, bu durum aslında şaşırtıcı değil. Hatta hatırlanacağı üzere haziran ayında açıklama yapan, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “spekülatif kripto para varlıklarının” var olan en tehlikeli yatırım araçları olduğunu söylemişti. Bunun yanında ülke bu yılın başlarında, sivil işçilerin kripto para varlıklarına sahip olmasını da yasakladı.

Orta Amerika’da Bitcoin Benimsenmesi Artıyor

Peskov’un yapmış olduğu bu açıklamalar El Salvador’daki Bitcoin hakkındaki gelişmelerin ortasında geliyor. Bilindiği üzere, Orta Amerika ülkesi, 7 Eylül’de Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak resmen kabul etti. Bu, ülkedeki herkesin kripto para birimini ülke içinde kullanma özgürlüğüne izin verilmesi anlamına geliyor. Buna ek olarak, hükümet rezerv olarak 550 BTC’yi de kasasında tutuyor. 

Orta Amerika’daki bir diğer ülke olan Panama da Bitcoin’i benimsemeye hazır gibi görünüyor. Yakın zaman önce açıklama yapan kongre üyesi Gabriel Silva, ülkedeki Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini tanımak ve düzenlemek için bir kripto para yasası sunduklarını açıkladı. Silva’ya göre kripto paralar, “binlerce iş yaratma, yatırım çekme ve hükümeti şeffaf hale getirme” potansiyeline sahip bir yatırım aracı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version