Muhabbit

El Salvador’un Bitcoin Destekli Tahvillerinin Lansmanı Ertelenmiş Gibi Görünüyor!

El Salvodor hükümeti, bir ülke tarafından ihraç edilen ilk Bitcoin destekli tahvillerinin 20 Mart 2022 tarihinde başlayacağını açıklamıştı!

El Salvador Volkan

El Salvador Volkan

El Salvodor hükümeti, “volcano bonds” olarak bilinen, bir ülke tarafından ihraç edilen ilk Bitcoin destekli tahvillerinin 20 Mart 2022 tarihinde başlayacağını açıklamıştı. Ancak şimdilik bir ilerleme kaydedilemedi.

El Salvador hükümeti tarafından herhangi bir resmi duyuru yapılmadı. Birçok kişi tahvillerin ertelendiğini düşünmeye başladı. Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, projenin en geç 20 Mart 2022’de başlayacağını söylemişti.

18 Mart 2022 Cuma günü El Salvador’un bir televizyon programında konuşan Maliye Bakanı şunları söylemişti:

Bitcoin tahvillerinin 15 ile 20 Mart 2022 tarihleri arasında başlatılacak.

Maliye Bakanı aynı tarihleri yaklaşık 1 ay önce çıktığı başka bir televizyon programında da dile getirmişti. Ancak bu kez Zelaya, planlanan zamanlamayı etkileyebilecek faktörlerin oluştuğunu da belirtti. Bunun bir nedeni Rusya Ukrayna savaşı veya IMF’nin El Salvador üstündeki baskısı olabilir.

Bitcoin Tahvillerine Ne Oldu?

Kasım 2021’de El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Conchagua yanardağının yakınında “Bitcoin City” adında bir şehir projesini tanıttı. Bukele’nin bu şehir için vizyonu, kripto para madenciliği operasyonlarını çoğaltmak ve kripto paraların benimsenmesini artırmak için şehir sakinlerinden minimum vergi talep etmek olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin City’nin yapılması için 1 milyar dolarlık tahvil ihracı finanse edildi.

O zamandan beri Bitcoin bonoları veya “volkan bonds” olarak ünlenen bu bonoların 10 yıl içinde sahiplerine yıllık %6,5 getiri sağlaması bekleniyor.

Aralık 2021’de, El Salvador’un tahvil lansmanındaki ortağı olan Blockstream’in baş strateji sorumlusu Samson Mow, tahvil için Bitfinex balinalarından 300 milyon dolar değerinde taahhüt aldığını açıkladı.

2022 Şubat ayında Blockstream pazarlama direktörü Fernando Nikolic, şirketin 2022’nin ilk çeyreğinde konuyla ilgili bir açıklama yapacağını söylemişti. Ancak tahvil satışını başlatmak için gerekli mevzuat hâlâ El Salvador parlamentosundan geçmedi.

Blockstream, lansmanın yeni tarihlerini bilmiyor çünkü Blockstream, Bitcoin tahvillerini sunmak için doğrudan El Salvador ülkesiyle çalışmıyor. Nikolic konu ile ilgili şunları söyledi:

Bitcoin tahvili, dünyanın birçok tarafında üyeleri bulunan ve bu kişiler tarafından işletilen Liquid Network’te yayımlanacak. Blockstream yalnızca bir teknoloji sağlayıcısı olarak hizmet vermektedir. Böylece ne zaman hazır olurlarsa olsunlar, tıpkı herkesin yapabileceği şekilde tahvil işlemlerini Liquid Network üzerinden yapabilecekler.

Honduras BTC’yi Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Edebilir!

El Salvador’un komşu ülkesi Honduras, Bitcoin’i (BTC) bir ödeme yöntemi olarak kabul eden ikinci ülke olabilir. Bazı kaynaklara göre Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro, El Salvador’un dolar hegemonyasından kaçan tek ülke olmayacağından bahsetmişti. Bu açıklamalarla Honduras, El Salvador’u takip eden ilk ülke olabilir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version