Muhabbit

El Salvador’un Chivo Cüzdanı Hakkında Şikayetler Gelmeye Devam Ediyor

Salvador Eylül 2021’de resmi para birimini Bitcoin yaptı. Ancak buna halk ve ülkenin altyapısı hazır mıydı?

El Salvador

El Salvador Eylül 2021’de resmi para birimini Bitcoin yaptı. Ancak buna ülkenin altyapısı ve halkı hazır mıydı?

Eylül ayındaki yaptığı değişiklik ile El Salvador bir ilke imza attı. Resmi para birimini BTC yaptıktan sonra ülke, vatandaşları için ayrıca Chivo isimli bir kripto para cüzdanı hazırladı. Bunun yanı sıra, cüzdanı indirenlere 30$’lık BTC verildi. Ayrıca ülkenin çeşitli yerlerine kripto para ATM’si konuşlandırıldı.

Her şey planlı ve düzenli gidiyor gibi görünürken yaşanan hatalar da ortaya çıkmaya başladı. Hataların çoğu Chivo cüzdanı kaynaklı oldu. Bu hataların başında yasaklanmış hesaplar, başarısız işlemler ve kişilerin adına açılmış asılsız hesaplar bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda, insan hakları örgütü olan Cristosal’a, kendilerinin adına hesap açıldığını bildiren 1200 kişi başvurdu. Bu kişiler haberleri olmadan kendi kimlik bilgileriyle adlarına hesap açıldığını bildirdi.

Twitter üzerinden de birçok hata bildiriliyor. Cüzdanlarından habersiz bir şekilde para çekilen kişiler, bu durumun yakın zamanda çözülmesini istiyor. Tweet’lerin bazılarına göre de işlemlerin sonuçlanması haftalar ya da aylar sürebiliyor.

https://twitter.com/Josequi75/status/1476932549582766081

Chivo Cüzdanı Çalışmıyor mu?

Bazı kişilere göre Chivo cüzdanı düzgün çalışıyor. Fakat bazı El Salvador vatandaşlarına göre ise sürekli hata veriyor. Chivo cüzdanı üzerinde deneme yapan kişiler, farklı hesaplara para gönderdi. Hesaplardan birine para anında geçerken diğerindeyse “iptal edildi” şeklinde görünüyor.

Ancak para gönderilen hesaptan bakiye düşüyor ve işlemleri tarayıcıdan kontrol ettiğinizde tamamlandı olarak gösteriyor. Bazı Chivo cüzdanları hesaba geçen parayı arayüzünde göstermiyor.

Chivo cüzdanı ilk çıktığı haftadan itibaren, kullanıcılar hatalar ile karşılaştı. Çoğu şu ana kadar düzeltildi olarak bildirildi. Ancak Chivo müşteri hizmetlerinin çözüm bulamadığı bazı kişiler şikayetlerini internet üzerine taşımaya başladı.

İnternet üzerindeki şikayetler duyulmaya başladıkça aslında birçok sorunun henüz çözüme ulaşmadığı ortaya çıktı.

Chivo Cüzdanı İlk Günden Sorunlar Yaşamıştı

Chivo cüzdanı, çıkışının ertesi günü yani 8 Eylül 2021 tarihinde yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulması gerekmişti. Birçok hata alınan uygulama durdurulmuş ve birkaç saat sonra tekrar aktif olmuştu.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla hataların %95’inin çözüldüğünü söylemişti. Sonraki birkaç günde de uygulamanın %100 hatasız çalışacağını yazmıştı.

Sonuç olarak hala birçok sorunun çözülemediği ve müşteri hizmetlerinin yetersiz kaldığı ortaya çıktı. Ülke bu şikayetlere nasıl karşılık verir bilmiyoruz ama bazı kullanıcılar işlemlerin en baştan kontrol edilerek yapılmasını istiyor.

Daha fazla blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version