Muhabbit

El Salvador’un Devlet Başkanı Bukele, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşmek Üzere Türkiye’de!

El Salvador’un Devlet Başkanı Bukele Türkiye’de neler konuşacak?

bukele

türkiye

Eylül ayında resmi para birimini BTC yapan El Salvador’un Devlet Başkanı Bukele, dün attığı bir tweet ile Türkiye’ye geleceğini duyurmuştu. 16:30’da karşılama töreni ile başlayacak olan program, akşam yemeği ile son bulacak.

Bitcoin’i resmi para birimi haline getirerek dünyada bir ilki gerçekleştiren Bukele, Bitcoin’in en büyük savunucularından biri olarak görülüyor. Bukele, Bitcoin’in her düşüşünde yüklü miktarlarda satın alıyor ve elde ettiği kâr ile de okul ve hastane yapıyor.

Bukele hükümeti, eylül ayında büyük protestolar ile karşılamış olsa da, geçtiğimiz aylarda ellerindeki itibari paraları ATM’lerden Bitcoin’e çevirmek isteyen çok kişinin olduğu fotoğraflar yayımlanmıştı.

Nayib Bukele Türkiye’nin Gündemini Takip Ediyor

Dün akşam attığı Türkçe tweet ile Türkiye’yi selamlayan El Salvador Başkanı, Türkiye’de bir ara çok konuşulan slogana atıfta bulundu.

“Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak’tan tüm dünyaya selamlar” sloganına atıfta bulunan Bukele, görünüşe göre Türkiye’nin gündemini sıkı bir şekilde takip ediyor.

İlginizi çekebilir: Nayib Bukele Kimdir?

Nayib Bukele

Cumhurbaşkanı Erdoğan El Salvador’un Devlet Başkanı Bukele ile Görüşecek

Bukele, perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret edeceğini Twitter’dan duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tweet’e karşılık vererek Bukele’yi Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.

Görüşme Konuları Merakla Bekleniyor

Son zamanlarda kripto para konusunda atılım yapan Türkiye hükümetinin, Bitcoin’in savunucusu Bukele ile kripto paraların konuşulup konuşulmayacağı şu an için merak ediliyor.

Kasım ayında Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın da dikkatini çekmişti. Saylor bunu düzeltmenin en iyi yolunun Bitcoin olduğunu dile getirmiş ve Bitcoin’in Türkiye ekonomisini canlandırabileceğini söylemişti.

Michael Saylor

Bundan kısa süre sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para yasa tasarısı taslağının konuşmak üzere kripto para sektöründe önde gelen isimleri meclise çağırdı.

Yapılan toplantı sonrasında kripto para sektöründe önde gelen isimler konuyla alakalı ortak bir açıklama yaptı. Açıklamayı okumak isterseniz: Meclis’te Görüşmeye Katılan 8 İsimden Ortak Açıklama Geldi!

Program kapsamında bilgiler vermemiz gerekirse;

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version