Muhabbit

El Salvador’un Jeotermal Enerji Destekli Bitcoin Madencilik Tesislerinin Görüntüleri Yayımlandı!

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, jeotermal enerji ile yapılan Bitcoin madenciliğinin nasıl göründüğüne dair birkaç fotoğraf paylaştı.

Nayib Bukele

EL-SALVADOR

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, inşa edilmekte olan jeotermal enerji destekli Bitcoin madencilik projesinin bazı maketlerini Twitter üzerinden paylaştı.

nayib bukele twıtter

İlk olarak Bukele, devlete ait bir elektrik şirketine, jeotermal enerji destekli Bitcoin madencilik tesisi üzerinde çalışması için talimat verdi.

El Salvador Volkanlardan Nasıl Elektrik Üretiyor?

El Salvador, yanardağlarıyla popüler olan bir ülke olarak tanımlanabilir. Bunun yanında ülkede toplam 23 tane aktif yanardağ bulunmakta. Dünya yüzeyinin altında olan ısı enerjisi, aşağıdan yukarıya doğru çıktığında buharlar oluşturur. Böylelikle çıkan güçlü buharlarla da elektrik üretebilir.

El Salvador Bitcoin Madencilik Tesisi

El Salvador, Orta Amerika’nın en küçük ülkesi olmasına rağmen dünyanın en büyük jeotermal enerji üreticileri arasında yer alıyor. Bununla birlikte volkanlardan elde edilen jeotermal enerji, ülkenin toplam elektrik üretiminin dörtte birini oluşturuyor.

Çin’in getirdiği madencilik yasakları ile çoğu madenci, cihazlarını kapatmak zorunda kaldı. Böylelikle Çin’in aldığı kararlar Bitcoin “hash” oranını etkiledi ve düşüşlere sebep oldu.

Son olarak tropikal iklime sahip olan El Salvador, yeni yerler arayan Çinli madenciler için iyi bir seçenek olabilir. El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi haline getirmesi ve devam eden süreçte attığı adımlar ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Daha fazla Bitcoin haberi için : Bitcoin

Kripto paralarla ilgili daha fazla haber ve bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz..

Son Yazılar

Exit mobile version