Muhabbit

Elizabeth Stark Kimdir?

Blockchain dünyasının tanınan kadınları arasında yer alan Elizabeth Stark kimdir? Tüm detaylarıyla Elizabeth Stark!

Blockchain dünyasının tanınan kadınları arasında yer alan Elizabeth Stark kimdir? Tüm detaylarıyla Elizabeth Stark!

Elizabeth Stark bir hukuk bilgini, bilgisayar bilimcisi ve blockchain girişimcisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Politika ve teknoloji konularında Stanford ve Yale’de eşler arası teknoloji ve birçok ilgili konularda dersler verdi.

Blockchain endüstrisinin teknolojisiyle ünlü şirketi Lightning Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su olan Elizabeth Stark’ın kariyeri sadece kripto para dünyasıyla da sınırlı değil. Birçok alanda ismini duyurmuş olan Stark, bilim dünyasında da kendini kanıtlamış biri. 1981 yılında Brooklyn’de doğan ancak ömrünün büyük bir bölümünü Berlin, Paris, Rio de Janeiro ve Singapur’da geçiren Stark, şu anda ise San Francisco’da yaşamını sürdürüyor.

Elizabeth Stark’ın Kariyer Hayatı!

Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olan Elizabeth Stark, Harvard Free Culture Group’u kurdu ve Students for Free Culture’ın yönetim kurulunda belli süre görev aldı. Harvard’dayken, Harvard Journal of Law & Technology’de Genel Yayın Yönetmeniydi ve insan haklarına destek vermek ve yeni medyayı daha iyi kullanmak için “Harvard İnsan Hakları Savunucuları” ile birlikte önemli işlerde çalıştılar.

Dil konusunda kendisini geliştiren Stark, birçok dile hakimiyetiyle de biliniyor. Akıcı bir şekilde İngilizce, Fransızca, Almanca ve Portekizce konuşabilen Stark, akademik geçmişi ve başarısıyla öne çıkıyor. Harvard Ünivesitesi’nde Hukuk eğitimi alan Stark, öğrencilik yıllarında insan haklarını desteklemek adına Harvard Advocates ile birlikte yürüttüğü Harvard Hukuk ve Teknoloji Dergisi’nin Baş Editörüydü. Yine öğrencilik yıllarında Harvard Özgür Kültür Grubu’nu kurarak “Özgür Kültür İçin Öğrenciler” ekibinin yönetim kurulunda yer aldı. Ayrıca Harvard’taki Berkman İnternet ve Toplum Merkezinde de hâlâ aktif bir üyeliği bulunmaktadır.

Elizabeth, Harvard’taki Berkman İnternet ve Toplum Merkezi için uzun yıllar araştırma yaparak bu alanda önemli başarılara imza attı. Siber hukuktan, fikri mülkiyete, teknoloji ve politikadan elektronik müziğe kadar çeşitli alanlarda eğitimler verdi. NYC’de açılış niteliğindeki video konferansının yapımcılığını gerçekleştirdi. Ve web üzerinden yaklaşık 9000 katılımcıyı bir araya toplamayı başardı.

Harvard Üniversitesi’ndeki özgür düşünce ve özgür internet savunucu kimliği, küresel bir çabaya da öncülük etmesini sağladı. Küresel anlamda 18 milyon insanın özgür internet çabalarıyla birlikte, SOPA/PIPA’ya karşı galibiyetin kazanılmasına da imkan sağladı.

Elizabeth, dünyanın dört bir yanında hukuk, teknoloji ve kültürün kesiştiği noktalar hakkında düzenli olarak etkinlik düzenleyip düşüncelerini izleyicilerle paylaşıyor. Stark, web’i teşvik etmek için sayısız kuruluşla iş birliğine giderek bu konuda öncü olmayı başarıyor.

Lightning Labs’ın Kuruluşu!

2016 yılında Stark, Lightning Network’ün geliştiricisi olan Lightning Labs’ı kurdu. Ağ, saniyede 1 milyona kadar Bitcoin işlemine izin vermeyi hedefleyen bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olarak bilinmektedir. Elizabeth Stark şirketin CEO’su olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Birçok başarılı işin altında imzası bulunan Stark, 2022 yılında Lightning Network’ü yeni zirvelere ulaştırdı. Cash App ve Kraken uygulamaları için para yatırma ve çekme yöntemi kullanılabilir hale geldi. Lightning Labs, ağ üzerinden stablecoin’lerin gönderilmesine izin veren bir yazılım olan Taro protokolünü geliştirmek için yatırımcılardan 70 milyon doların üzerinde fon toplamayı başardı. 2022 yılının Eylül ayında ise Taro’nun alfa versiyonu yayınlandı.

Kripto para birimleriyle ilişkisine gelindiğinde ise Lightning Labs’ın kuruluşundan önce Coin Center üyeliğine de değinmek gerekiyor. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin ve merkeziyetsiz teknolojilerin karşılaştığı kamu politikası gibi konulara odaklanan Coin Center, tamamen kâr amacı gütmeyen bir araştırma ve savunma merkezidir. Önde gelen dijital para birimi politika kuruluşu Coin Center’da üye olan Stark, aynı zamanda uzay ve zaman kanıtına dayalı blok zincir protokolü oluşturan bir şirket olan Chia’da danışmanlık yapmaktadır. Harvard Üniversitesi Hukuk diploması elinde olan Stark’ın Coin Center’a olan destekleri de inkar edilemez.

Elizabeth Stark denildiğinde akla ilk olarak Lightning Labs geliyor. 2016 yılında Olaoluwa Osuntokun ile kurduğu şirket başlarda ilgi görmüyordu. Lakin 2018 yılının mart ayında Stark, yayınladığı bir halka açık Lightning ile hızlı ve ölçeklenebilir blockchain işlemleri aracılığıyla internet için programlanabilir bir finansal katmanı ilan etmesiyle popüler bir teknoloji şirketi hâline gelmeyi başardı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha fazla Kimdir Haberi için: Kimdir Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version