Muhabbit

Elliptic, Yasa Dışı Fonları İzleyecek Yeni Aracını Duyurdu!

Elliptic, birden fazla blok zincirinde kripto para birimi hareketini izlemek ve taramak için yeni bir risk analizi aracı başlattı.

elliptic

elliptic

Blockchain analitik firması Elliptic, birden fazla blok zincirinde kripto para hareketlerini izlemek ve taramak için yeni bir risk analizi aracı başlattı.

2013 yılında kurulan Londra merkezli Elliptic, kripto para işletmelerinin ve finans kurumlarının AML (Kara Para Aklamayı Önleme), CTF (Terörle Mücadele Finansmanı) ve yaptırım uyumluluk yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı oluyor.

Kullanıcılar bir köprü kullanarak kripto paralarını bir blok zincirinden diğerine taşırsa, Elliptic’in bütünsel taraması kullanılarak hızlı ve geniş ölçekte izlenebiliyor.

Saldırılar Artış Gösterdi

Kripto para köprü platformlarına yapılan saldırılar bu yıl bilgisayar korsanları için bir nimet haline gelmiş durumda. Son dönemlerde artan hack olayları, platformları ve kullanıcıları oldukça zor duruma sokuyor, ciddi miktarda finansal kayıp yaşamalarına neden oluyor.

Immunefi’nin verilerine göre, 2022’nin ikinci çeyreğinde Web3 ekosisteminde yaklaşık 670,69 milyon dolar değerinde fon çalındı. Başka bir blockchain analitik firması olan Chainalyis, zincirler arası köprülerin tek başına yaklaşık 2 milyar dolarlık çalıntı fon oluşturduğunu tahmin ediyor.

Elliptic’e göre, çalınan bu kripto varlıklar, daha sonra genellikle zincirler arası DeFi ürünleri (köprüler ve merkeziyetsiz borsalar dahil) ve yaptırımlardan kaçınmak için karıştırıcı (mikser) hizmetler aracılığıyla aklanıyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

İşte Elliptic’in ürünü olan bütünsel tarama, bu aklama faaliyetlerinin daha verimli bir şekilde taranmasını ve izlenmesini sağlıyor. Zincirler arası faaliyetler yürüten çeşitli kripto para işletmeleri ve finans kurumları da uyumlu kalmak için Elliptic’in yeni ürününü kullanabiliyorlar.

Elliptic CEO’su Simone Maini, yeni gelişme ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Elliptic’in yeni bütünsel tarama yaklaşımı, kripto para uyumluluk ekiplerinin bu hedefe ulaşmasını ve bu hedefi aşmasını ve risk maruziyetlerinin tam olarak nerede olduğunu bilmelerini sağlayarak blok zinciri analitiğinde yeni bir standart sunuyor. Bu da, kurumların daha iyi kararları daha hızlı alabilecekleri anlamına geliyor.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version