Muhabbit

Elon Musk Artık Dünyanın En Zengin İnsanı Değil!

Musk, ünvanını Bezos’a geri verdi!

SNL

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin’de keskin bir düzeltmenin yaşanmasının ardından dünyanın en zengin insanı ünvanını kaybetti.

Tesla hisseleri (TSLA), 26 Ocak’ta 890 $’lık en yüksek seviyesinden %21’lik bir düşüşle 698 $’a kadar geriledi. Elektrikli araç üreticisinin hisseleri, Eylül başından bu yana 23 Şubat Salı gününde %13’lük bir düşüş göstererek en kötü performansını gösterdi.

Fox Business, bu hafta yaşanan düşüşü, şirketin Bitcoin ile olan ilişkisinden sorumlu tuttu.

Yatırımcılar, Bitcoin ve Tesla’yı birbirine bağdaştırmaya başlıyor. Kağıt üstünde Tesla, Bitcoin’den, 2020’den itibaren ürettiği tüm elektrikli arabalardan elde ettiği kârını aşan bir şekilde para kazandı.

Tesla’nın Sorunu Kalite Kontrol mü?

Bu arada Tesla hisseleri, Bitcoin’e 1.5 milyar $’lık yatırım yaptığını duyurduğunda 865 $ civarından işlem görüyordu. Bu arada Tesla hisselerinin düşüşü, Çin’deki kalite kontrol sorunlarının raporlarıyla da alakalı olabilir.

Tesla’nın tahmin edilen 48.000 BTC’si var, Bu da Tesla’nın, BTC’nin tüm zamanların en yükseğine ulaştığında elde ettiği kârın, 1 milyar $ civarında olduğunu gösteriyor.

Bu hafta yaşanan fiyat düşüşüne rağmen firma, elindeki BTC’leri 39.000 $ civarından satın aldığı için hala kârda.

Tesla hisselerinde yaşanan düşüş Musk’ı Bloomberg’in Milyarderler Listesi’nin zirvesinden düşürdü. Bildirilenlere göre Elon Musk, yakın zamanda tamı tamına 3,56 milyar $’lık bir kayba uğradı. Bu arada listenin başına geri dönen Jeff Bezos’un net değeri 187 milyar $’ken, Musk’ın net değeri ise 180 milyar $.

Bitcoin fiyatları geçtiğimiz iki gün içinde ciddi anlamda bir düşüş gösterdi. Yaklaşık %17 kayba uğrayan lider kripto para birimi 44.000 $’a kadar düştü. Neyse ki Bitcoin’in toparlanma süreci hızlı oldu ve lider kripto para birimi 50.000 $ bandına geri döndü bile.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

üDaha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version