Muhabbit

Elon Musk Mülkleriyle Birlikte Bitcoin’lerini Satıyor mu?

Acaba Musk neyin peşinde?

Elon Musk’ın attığı bir tweet akıllara “Bitcoin’lerini satıyor mu?” sorusunu getirdi.

Son zamanlarda Twitter’ı aşırı aktif bir şekilde kullanan Elon Musk, Twitter’da tüm fiziksel varlıklarını satma planından bahsetti. Peki ya Bitcoin’leri?

Neredeyse bütün fiziksel varlıklarımı satılığa çıkartıyorum, ev tapularımı bile!

Musk, Mayıs Ayına İlginç Tweetler Atarak Başladı

Musk tweetlerinde, corona virüs dolayısıyla nispeten özgürlükleri kısıtlanan insanların özgürlüğüne kavuşması gerektiğinden ve Tesla hisselerinin çok fazla arttığı ile ilgili manipülatif bir tweet atarak, dakikalar içinde hisse senedi fiyatlarının düşüşüne sebep oldu. Bu duruma Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin ise şu yorumu yaptı;

Sanırım Musk, borsaların çok hızlı manipüle edilebilir bir alan olduğunu kanıtlamak istedi, ve bunu başardı.

Geçen yıl şubat’ta Elon Musk elinde sadece 0.25 adet BTC olduğunu açıkladı. Akıllara ilk gelen soru ise Musk acaba Bitcoin’lerini fiziksel bir varlık olarak nitelendiriyor mu? Twitter’dan onlarca kez bu soru Musk’a yöneltildi, fakat konuyla ilgili herhangi tatmin edici bir cevap alınamadı.

Musk, Binlerce Bitcoin Alabilir

Tron (TRX)’in kurucusu Justin Sun, teknoloji gurusuna “Bitcoin satın almasını” tavsiye etti. Ayrıca Hodlonout ise Musk’a satışa çıkaracağı varlıkların satışından sonra elde ettiği geliri kripto para olarak saklayıp saklamayacağını sordu.

Eğer Musk, fiziksel varlıklarını sattıktan sonra tüm servetini kripto para olarak saklama fikrini gerçeğe dönüştürmek isterse, yaklaşık 39 milyar$’lık bir satın alım yapmanın bir yolunu bulması gerekecek.

Bitcoin’in an itibariyle toplam piyasa değeri tam olarak 161,569,180,962$. Yani teoride Elon Musk 39 milyar$’lık servetini Bitcoin’e yatırırsa, piyasanın %24’üne sahip olabilir.

Fakat tıpkı daha önce yazdığımız bir yazıda bahsettiğimiz gibi, Elon Musk’ın da bu satın alım işlemini sancısız olarak gerçekleştirmesi pek mümkün değil.

Son Yazılar

Exit mobile version