Muhabbit

Elon Musk, SpaceX’in ve Starlink’in Dogecoin’i Kabul Edeceğini Açıkladı!

Elon Musk, Tesla’dan sonra SpaceX’in de Dogecoin kabul edeceğini açıkladı.

Tesla CEO’su Elon Musk 27.05.2022 Cuma günü yaptığı bir duyuruda SpaceX’in yakında ticaret için Dogecoin’i kabul edeceğini açıkladı.

Musk, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda Tesla ürünlerinin DOGE ile satın alınabildiğini ve SpaceX ürünlerinin de yakında DOGE ile satın alıma açılacağını açıkladı. Yorumlarda Starlink de DOGE ile alınabilir mi sorusuna Musk “belki bir gün” cevabını verdi.

Musk’ın SpaceX ve Dogecoin hakkındaki tweeti meme coinin hızlı bir yükselişe geçmesine sebep oldu. Kısa sürede %8 yükseliş sağlayan DOGE, Palkadot’u geçerek Coingecko’ya göre en değerli 10 kripto para arasına girdi.

Tesla şirketi Ocak 2022 tarihinde bazı ürünlerde Dogecoin’i ödeme olarak kabul etmişti. Elektrikli araç şirketi DOGE dışındaki kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmedi. Daha öncesinde Bitcoin kabul eden şirket BTC’nin çevreye etkilerinden dolayı 2021 Haziran ayında BTC ödeme yöntemini durdurmuştu. Musk, eğer BTC madencilerinin %50 temiz enerji ile çalışabilecekleri kanıtlanırsa tekrardan BTC ödeme kabulüne başlayacağını belirtmişti.

Elon Musk ve Dogecoin arasındaki ilişki nedir?

Elon Musk her zaman daha özgürlükçü yapısından dolayı kripto paraların destekçisi oldu. Ancak kripto paralar içerisinde en çok Dogecoin’in destekçisi oldu. Öyle ki kripto para topluluğu Musk’a “Dogefather” lakabını taktı.

Yakın zamanda elindeki kripto paraları açıklayan Musk; Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin tuttuğunu belirtti. Şirketlerinden SpaceX sadece Bitcoin’e sahipken, Tesla’nın elinde 1.26 milyar dolarlık dijital varlık bulunuyor.

SpaceX Başkanı mayıs ayında yaptığı açıklamada Dogecoin hakkında şunları söyledi:

“Dogecoin bir para birimi olarak potansiyele sahip, Bitcoin ise bir değer deposu olarak daha uygun.”

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’ı almak için bir süredir savaşıyordu. Savaşı kazandıktan sonra Musk, Twitter’daki birçok hesabın sahte hesap olduğunu belirtti. Twitter ise hesapların en fazla %5’inin sahte hesap olabileceği konusunda açıklama yaptı. Bu tartışma sürerken Musk, Twitter satın alımını ertelediğini duyurdu ve hesapların ne kadarının bot ne kadarının gerçek hesap olduğunun incelenmesini istedi.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version