Muhabbit

Elon Musk’ın Dogecoin Sevdası Tüm Hızı İle Devam Ediyor!

Musk’ın bir şirketinde daha ödemeler için DOGE kullanıldığı belirtiliyor.

elon musk twitter

Elon Musk’un tünel inşaat firması The Boring Company (TBC), müşterilerinin Dogecoin (DOGE)’i bir ödeme yöntemi olarak kullanarak Las Vegas transit geçiş yolculuklarında ödeme yapmasına izin vermeye başladı.

CNBC tarafından yayımlanan bir habere göre, BitPay üzerinden yapılan yeni ödeme seçeneğinin, Las Vegas Kongre Merkezi’ndeki yeni Loop istasyonunun açılışından kısa süre sonra gerçekleştiği belirtildi.

The Boring Company yeni ödeme yöntemini henüz resmi olarak onaylamasa da, Kurucu Elon Musk, haberle ilgili attığı bir tweet’te “Mümkün olan her yerde Doge’u destekliyoruz” diyerek yanıt verdi.

Bunun yanı sıra bu haberin çıktığı gün, Dogecoin Foundation için grafik tasarımcı olan DogeDesigner, 13.600 Twitter takipçisi ile Vegas Loop rezervasyon sayfasında gezinirken ve BitPay üzerinden 37.52 DOGE kullanarak bir günlük geçiş satın aldığı bir videoyu takipçileri ile paylaştı.

Yeni Loop istasyonu, Resorts World Las Vegas adlı entegre bir tatil beldesinin altında bulunuyor. Yeraltı tünel sistemini kullanarak, taşıtlar Tesla markalı elektrikli araçlarını bir duraktan diğerine götürebiliyorlar.

Şirket, gelecekte Las Vegas ulaşım sistemine sürücüsüz araçların entegrasyonu için de planlarının olduğunu belirtiyor.

İlginizi çekebilir: Elon Musk Kimdir?

Musk, Şirketlerinde DOGE Kullanımını Destekliyor

Bunun yanında geçtiğimiz 2021 yılı Aralık ayında Tesla CEO’su Musk, elektrikli araç şirketinin belirli mal alımları için DOGE’u kabul etmeye başlayacağını duyurmuştu. Hatta bu duyuruyu takiben Dogecoin’in fiyatı %25 civarında bir artış yaşamıştı.

Ayrıca Mayıs 2022’de açıklama yapan Musk, uzay araştırma şirketi SpaceX için DOGE ile ödeme seçeneğini düşündüğünü açıkladı, ancak bu açıklama o dönem fiyat üzerinde önemli bir etki yaratmadı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version