Muhabbit

En Çok Bilinen Gizlilik Özellikli Kripto Paralar!

Sizler için gizlilik özellikleri barından bazı kripto paraları derledik.

Kripto paralar 2020 yılı ile birlikte yeniden gündeme girerken, birçok yatırımcı halen kripto paraların işlemlerde gizlilik sunduğunu düşünüyor.

Ancak bilinenin aksine Bitcoin vb kripto para birimlerinin çoğu olabildiğince şeffaf bir sistem üzerinde çalışıyor. Ancak bazı coinler var ki, işte bunlar özellikle gizlilik üzerine bir çözüm koymayı amaçlıyor. Sizler için gizlilik özellikleri barından bazı kripto paraları derledik.

Monero

Gizlilik özelliği denince akla ilk gelen kripto para birimi Monero (XMR) oluyor. Son dönemde popülerliği ve fiyatı aynı anda yükselen Monero, transfer miktarı ve gönderici adresi gibi birçok bilgiyi gizli tutuyor. Bu durum da XMR’ı gizlilik özellikleri sebebiyle öne çıkarıyor.

Monero an itibarıyla piyasa değerine göre 15’inci sırada bulunuyor.

Zcash

Zcash de diğer bir gizlilik “coin”i olarak biliyor. Gizlilik ve şeffaflığı bir arada sunan ZEC, iki farklı cüzdan tipi barındırıyor. Bunlardan biri gizlilik özellikleri sunarken, diğer ise şeffaf bir şekilde transferleri gerçekleştiriyor. Zero Knowladge Proof olarak isimlendirilen çözüm, isteğe bağlı olarak işlemlerin gizlenmesini sağlıyor.

Zcash an itibarıyla piyasa değerine göre 38’inci sırada bulunuyor.

Dash

2014 yılında yaratılan DASH, gizlilik özellikli coinlerin başında geliyor. PrivateSend özelliği ile birlikte kullanıcılara işlemlerini gizli bir şekilde gerçekleştirme seçeneği sunan Dash, herkese açık bir şekilde de işlemlerin gerçekleştirilmesine izin veriyor. Gizlilik özelliğini aktive ederek yapılan transferlerde daha yüksek transfer ücreti talep eden Dash ağı, bu işlemi “master nodes”lar aracılığı ile gerçekleştiriyor.

DASH an itibarıyla piyasa değerine göre 34’üncü sırada bulunuyor.

Verge

Gizlilik özelliği ile öne çıkan diğer bir coin ise Verge (XVG). Sadece kriptografik özellikleri ile gizlilik özelliği sunmayan Verge, TOR ve Invisible Internet Project (I2P) aracılığı ile kullanıcılarının kimliklerini gizli tutuyor. I2P tarafından şifrelenen kullanıcı verileri, TOR aracılığı ile merkezsiz ağ üzerinde dolaştırılarak üst düzey bir gizlilik sunmayı hedefliyor.

An itibarıyla Verge, piyasa değerine göre 97’inci sırada bulunuyor.

Horizen

Zcash ile benzer şekilde iki farklı özelliği bir arada sunan Horizen, “Z” adresleri ile gizlilik özelliği sunarken, “T” adresleri ile halka açık bir şekilde işlemleri gerçekleştirebiliyor. Halihazırda Grayscale Investment tarafından da “Horizen Trust” ürünü ile kullanıcılara sunulan coin, gizlilik tarafına dair önemli özellikler barındırıyor.

Horizen an itibarıyla, piyasa değerine göre 87’inci sırada bulunuyor.

Beam

Direkt olarak gizlilik özelliklerine odaklanan Beam, bir diğer gizlilik özellikli kripto para birimi olarak öne çıkıyor. Tüm işlemleri direkt anonim olarak gerçekleştiren ağ, hiçbir bilginizi ağ üzerinde açık olarak barındırmıyor.

Beam an itibarıyla, piyasa değerine göre 383’üncü sırada bulunuyor.

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version