Dünyanın en seçkin 8 üniversitesi, Web 3.0 projelerini desteklemek için bir araya geliyor. Kuracakları merkeziyetsiz otonom organizasyonun adı ise EduDAO olacak.
İlginizi çekebilir: DAO Nedir?
Dünyanın en büyük merkeziyetsiz otonom organizasyonu olan ve 2.5 milyar dolar bütçeye sahip BitDAO’dan perşembe günü (16.12.2021) yeni bir duyuru geldi. Berkeley, MIT, Harvard ve Oxford gibi üniversitelerin de içinde bulunduğu 8 büyük üniversite, EduDAO’nun kuruluşunda BitDAO ile birlikte yer alacak.
Merkeziyetsiz Fonlama EduDAO
EduDAO‘nun finansmanı BitDAO tarafından sağlanacak. BitDAO, 33 milyon dolar sermaye ile kurulacak olan EduDAO’yu her yıl 11 milyon dolarlık bir fonlama ile destekleyecek. Kurulacak olan bu merkeziyetsiz otonom organizasyona ait fonlar, yeni jenerasyon blok zincir çalışmalarına ve Web 3.0 projelerine aktarılacak.
BitDAO’ya dair daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.
BitDAO partneri Mirana Ventures sözcüsü John Allen konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:
Yarınların en değerli projeleri bugün üniversitelerde geliştiriliyor. Bu yaptığımız girişim ile üniversitelerdeki parlak fikirlerin finansmana erişim ihtiyaçları ortadan kaldırılarak teknolojinin daha hızlı gelişmesi sağlanacak.
Harvard Üniversitesi Blockchain Klübü eş başkanları Roman Ugarte ve Virat Talwer, Web 3.0 teknolojisi ile ilgili çalışmalara aktarılacak fonların merkeziyetsiz bir yapıda toplanmış olmasının bir devrim olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduklarını ifade ediyorlar.
Berkeley Üniversitesi Responsible Decentralized Intelligence (RDI) başkan yardımcısı Jocelyn Weber Phipps ise konu ile ilgili şu söylemlerde bulunuyor:
Üniversitemiz EduDAO’ya partner olmaktan dolayı çok mutlu. Diğer büyük üniversitelerle ortak olarak, binlerce yetenekli öğrencimize merkeziyetsiz bir fon sunma fırsatına eriştik. Blok zincir hızlandırıcı programlarımızla EduDAO’yu birleştirecek ve önemli projelere imza atacağız.
Ülkemiz için Temenni
EduDAO girişimi gerçekten çok önemli bir adım olacağa benziyor. Araştırma-geliştirme ve girişim projelerinin finansmana erişimleri her zaman bir zorluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelişmiş ülkelerde finansmana erişim, gelişmekte olan ülkelere kıyasla daha kolay olsa da bunun için önemli bir efor sarf etmek gerekiyor. Sarf edilen bu efor ise girişimcilerin kendi projeleri için harcayacakları zamandan ödün vermeleri anlamına geliyor.
Buna benzer olumlu gelişmelerin ülkemizde de gerçekleşmesini ve merkeziyetsiz otonom organizasyonların (DAO) ülkemizde de yaygınlaşmasını temenni ediyoruz.
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.