Muhabbit

Endonezya, Kripto Para Borsası Açmak İçin Harekete Geçti!

Endonezya, kripto para borsası açmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Endonezya hükümeti, tüketicileri korumak ve kripto para pazarında kontrol sağlamak amacıyla 2022’nin son çeyreğinden önce ilk dijital varlık borsasını çıkarmayı planladıklarını kamuoyuna duyurmuştu. Endonezya hükümetinden konuyla ilişkili olarak yeni açıklamalar geldi.

Bildiğiniz üzere Endonezya’da kripto paralar Bappebti olarak bilinen Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Düzenleme Kurumu’nun gözetimi altında emtia sözleşmeleriyle birlikte alınıp satılmasına izin veriliyor. Bappebti’nin Başkan Vekili Didid Noordiatmoko yaptığı açıklamada, daha geniş bir finans sektörü değişiminin parçası olarak, FSA’nın önümüzdeki iki yıl boyunca varlıklar üzerinde düzenleyici güç üstleneceğini ve bu süreçe kadar da borsanın kurulması gerektiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir: Endonezya Kripto Para Düzenlemeleri İçin Harekete Geçti

Endonezya’da Kripto Para Kullanımının Artışı Dikkat Çekiyor!

Kripto para birimleri her geçen gün benimsenmeye devam ederken, birçok ülke de bu alanda önemli çalışmalar yürütüyorlar. Endonezya kripto para düzenlemelerine yönelik somut çalışmalar yapmış değil ancak Asya ülkesi kripto varlıklar için ılımlı adımlar atmaya devam ediyor. Bappebti’nin kamuoyuna sunduğu raporuna göre, kripto para işlemleri 2020 yılında 64,9 trilyon rupi seviyesinden yaklaşık olarak 1,224 oranında artış yaşayarak, 2021 yılında 859,4 trilyon rupiye kadar ulaşmayı başardı. 2022 yılının kullanıcı sayılarına bakıldığında ise 15,1 milyona yükseldiğini görüyoruz. 2021 yılındaki kripto para kullanıcı sayısı ise 7,7 milyon civarındaydı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version