Muhabbit

Endonezya Kripto Para Düzenlemeleri İçin Harekete Geçti

Kripto para sektöründeki sarsıntılar devam ederken birçok ülkeden regülasyon sesleri yükselmeye devam ediyor.

Kripto para sektöründeki sarsıntılar devam ederken birçok ülkeden regülasyon sesleri yükselmeye devam ediyor. FTX kriziyle birlikte deprem etkisi yaşayan kripto paralar yatırımcılarına zor günler yaşatırken, Endonezya’dan düzenleme hamlesi geldi.

Endonezya Maliye Bakanı konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamalarda, yatırımcıları korumak için kripto para yatırımlarının düzenlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini ifade etti. Endonezya kripto paraların gözetimini ise Finansal Hizmet Otoritesine (OJK) taşımayı planlıyor.

İlginizi Çekebilir: Hollanda Merkez Bankasından, Kripto Para Düzenlemelerine Tam Destek Açıklaması Geldi!

Endonezya’da Kripto Para Yatırımcı Sayısında Büyük Oranda Artış Yaşandı!

Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati bu planın, parlamentoda bulunan mevzuatın bir parçası olduğunun da altını çizdi. Sri Mulyani açıklamalarının devamında ülkedeki kripto para yatırımcı sayısına da dikkat çekti. Mulyani 2020 yılında Endonezya’da 4 milyon kripto para yatırımcısı bulunduğunu fakat bu oranın kısa bir süre içerisinde katlanarak 15.1 milyonu bulduğunu ifade etti.

Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati planladıkları düzenleme hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Özellikle yüksek riskli yatırım araçları için oldukça güçlü ve güvenilir bir denetim ve yatırımcı koruma mekanizması oluşturmamız gerekiyor. Kripto varlıkları ve finans sektörü teknoloji inovasyonu da dahil olmak üzere dijital varlık faaliyetlerini düzenlemek gerekiyor.”

Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version