Muhabbit

Endonezya Kripto Para Kazançlarını Vergilendirmeyi Planlıyor!

Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisi olan Endonezya, kripto paralardan elde edilen kazançlara vergi getirmeyi planlıyor!

Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisi olan Endonezya, kripto para alım satımlarından elde edilen karları vergilendirmeyi planlıyor.

Endonezya vergi dairesi sözcüsü Neilmaldrin Noor, salı günü Reuters’e yeni bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, kripto paralarla ilgili planın hala tartışma aşamasında olduğunu söyledi. Vergi dairesi, kripto paralardan elde edilen karlar üzerinden gelir vergisi almayı düşünüyor.

Ayrıca Neilmaldrin şunları söyledi:

Bir işlemden elde edilen bir kâr veya sermaye kazancı varsa kar, bir gelir vergisine tabi tutulur. Bu nedenle, sermaye kazancından elde edilen gelirlerin vergisi ödenmeli ve bildirmelidir.

Endonezya, kripto paraları ticaret için bir emtia olarak görüyor. Ancak Endonezya, Türkiye’de olduğu gibi kripto paraları bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasakladı.

Endonezya’nın kripto vergilendirme planı ilk olarak, Endonezya’nın yerel kripto borsası Tokocrypto’nun COO’su Teguh Kurniawan Harmanda, Endonezya Ticaret Bakanlığı’nın Vadeli İşlemler Borsası Denetleme Kurulu üyeleri ve sektör oyuncularının dahil olduğu bir programda bahsedildi.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz ..

Son Yazılar

Exit mobile version