Muhabbit

Endonezya Merkez Bankası, Dijital Ödemeler İçin Yasal İhalelerde Dijital Rupi Kullanmaya Hazırlanıyor

Endonezya Merkez Bankası, dijital rupi kullanımında son adımlara geldi.

Endonezya mali yetkilileri, toplu işlemlerde ülkenin dijital parasını kullanmak için bir proje hazırlıyor.

Vali Perry Warjiyo 22.07.2022 Perşembe günü yaptığı brifingde, gelecekteki dijital rupinin kavramsal tasarımını 2022’nin sonuna kadar yayınlamayı planladığını açıkladı. Warjiyo açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“Dijital rupi ilkesi, Endonezya’daki dijital işlemler için tek yasal para birimi kağıt para ile aynı olacak.”

Endonezya merkez bankası, 2021 yılında merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarına başladı. Çalışmaların başlama amacı, kripto paraların ödeme yöntemi olarak küresel olarak benimsenmesini sağlamaktı.

Endonezya, Bölgede Tek CBDC Araştıran Ülke Değil

Bölgede benzer çalışmalar yapan başka ülkeler de bulunuyor. Filipinler ve Avustralya merkez bankaları da CBDC, para transferleri ve yerleşimleri iyileştirmek için blok zinciri teknolojisini uygulama yolları arıyorlar.

Avustralya, Singapur, Malezya ve Güney Afrika Cumhuriyeti, 2021 sonbaharda CBDC’lerle sınır ötesi ödemelerin denemelerinin sonuçlarını açıkladı. Bu ülkelerin merkez bankaları, yaptıkları iş birliğinin amacının farklı devletlerin dijital para birimlerini kullanarak uluslararası işlemler için ortak platformlar geliştirmek olduğu açıklamasını yaptılar.

İlginizi çekebilir: Endonezya’dan, Kripto Paralar İle İlgili Vergi Açıklaması Geldi!

Endonezya merkez bankası diğer merkez bankaları ile teknoloji seçeneklerini araştırıyor ve ayrıca dijital rupi’nin siber güvenlik özellikleri üzerinde çalışıyor. CBDC çıktıktan sonra büyük bankalara ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına dağıtılacak ve bu da dijital rupileri çeşitli perakende işlemler için daha küçük bankacılık kurumlarına satacak.

Singapur’daki Oversea-Chinese Banking Corp’un ekonomisti Wellian Wiranto, CBDC’nin çıkarılmasının bankaların potansiyel müdahalesini önlemek için yapılacağını açıkladı. Özellikle kriz zamanlarında vatandaşların ticari bankalardan ziyade doğrudan “risksiz” merkez bankasını kullanacağını belirtti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version