Muhabbit

Endonezya, Ödeme Aracı Olarak Kripto Paraları Yasaklıyor!

Endonezya merkez bankası, ülkenin kripto para pazarını kontrol etmek için kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayacak.

endonezya kriptoparayasak

endonezya kriptoparayasak

Endonezya Merkez Bankası Başkanı Perry Warjiyo, Endonezya Merkez Bankasının ödeme aracı olarak kripto paraların kullanımını yasaklayacağını söyledi. Duyuruyu 15 Haziran’da bir seminer sırasında yaptı. Ayrıca, bu araçların tam olarak ne olduğu belirtilmese de “diğer finansal hizmet araçları” için de kripto paralara izin verilmeyeceğini söyledi.

Warjiyo, kripto paraların anayasa veya merkez bankası yasaları tarafından bir ödeme aracı olarak kabul edilmediğini söyledi. Ayrıca finansal kuruluşların da buna göre bir politika izlemesi gerektiğini belirtti. Merkez bankası, kurumların yasağa uymasını sağlamak için kendi ekiplerini harekete geçireceğini açıkladı.

Ülke şu anda geniş bir kripto para birimi sistemi üzerinde çalışıyor. Kripto paraların, yasa dışı platformların gelişimini desteklediği öngörülüyor. Son zamanlarda, lisanssız oldukları için 26 yatırım şirketi kendi platformlarını durdurdu. Bu platformlardan üç tanesi, kripto paralarla alakalıydı.

Ayrıca yapılan açıklamada, Binance‘ın ülkede lisansı olmadığı için yasa dışı olduğu da belirtildi. Bu durum, kripto paralarla ilgili daha da katı önlemlerin gelmesini mümkün kıldığı gibi Endonezya’nın kripto paralara henüz hazır olmadığını da gösteriyor.

Bununla birlikte raporlara göre, hükümetin kripto paraları tamamen yasaklamak yerine kripto para ticaretini vergilendireceği öngörülüyor. Kripto paraların, “emtia” olarak alınıp satılmasına izin verilebilir.

Diğer ülkeler gibi, Endonezya hükümeti de kripto para birimlerinin fiyat olarak çok değişken bir varlık olduğu konusunda insanları uyarıyor. Bu nedenden dolayı hükümet görünüşte yatırımcıların korunması konusunda endişe duyuyor.

Kripto Para Regülasyonları Devam Ediyor!

Bazı hükümetler kripto paraların, varlık olarak tutulmasını yasaklamadı. Ancak kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanılmasını yasakladı. Bu olay, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC), yasal olarak egemenliğini korumak istemesiyle bağdaştırılabilir.

El Salvador yasal para birimini Bitcoin yaparak çoğu ülkenin dikkatini çekti. Ancak Uluslararası Para Fonu (IMF) bunu yasal ve ekonomik olarak sorunlu görüyor.

Bu arada Endonezya, dijital ödemeleri hızlandırmaya odaklanarak kendi CBDC’sini geliştirmeye devam ediyor. Endonezya finansal sistemleri modernize etme girişiminde Kanada, Çin, Fransa, Japonya ve diğer birçok ülkeye katılıyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) gibi küresel finans kuruluşları da CBDC’leri benimsedi. Fakat kripto para birimleri hakkında uyarılar da yayınladı. Tamamen uygulanması zaman alacak yeni bir fikir olan CBDC’lerin kullanımında küresel işbirliği çağrısında bulundu.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz…

Son Yazılar

Exit mobile version