Muhabbit

Endonezya’daki Bir İslami Örgüt, Kripto Paralar Hakkında Fetva Verdi!

Endonezya’daki farklı İslami örgütler sürekli olarak kripto paralar hakkında olumsuz açıklamalar yapıyor.

endonzeya muhabbit

endonzeya muhabbit

Endonezya’daki en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Central Executive Tajdid of Muhammadiyah, kripto paralar hakkında yeni bir fetva verdi. Fetvada, kripto paraların müslümanlar için haram olduğundan bahsediyor. 18 Ocak Salı günü yayımlanan fetvaya göre; kripto paralar İslami şartlara uygun değil.

Bunun dışında fetva, kripto paraların yaşadığı hızlı fiyat değişimlerinden dolayı yatırım olarak kusurlu bir ürün olduğundan bahsediyor. Kripto paraların bir belirsizlikten ibaret olduğunu savunan fetva, altın gibi emtialar tarafından desteklenmediklerinden dolayı İslami yasalara göre haram olduğunu savunuyor.

Central Executive Tajdid of Muhammadiyah, kripto para birimleriyle yapılan işlemlerin İslami ticari yasaların standartlarına uymadıklarını savunuyor. Muhammadiyah, kripto para kullanımına karşı fetva veren üçüncü Endonezya İslami örgütü oldu.

Başka İslami Kuruluşlar Daha Önce Kripto Paralar Hakkında Açıklamalar Yapmıştı!

Kasım 2021’de Endonezya Ulema Konseyi (MUI), bir işlem aracı olarak kripto paraların haram olduğunu açıklamıştı. Bununla birlikte kripto paraların, şeriat ilkelerine uymaları halinde bir yatırım aracı olarak kullanılabileceğinden de bahsetmişti. Ekim 2021’de bir başka büyük İslami kuruluş olan Nahdlatul Ulama (NU), hızlı fiyat değişimleri yüzünden kripto paraların haram olduğunu söylemişti.

İlginizi Çekebilir: Endonezya Ulusal İslam Konseyi, Bitcoin’i Haram İlan Etti!

Endonezya’daki İslami kuruluşlar sürekli olarak kripto paraları haram olarak ilan etse de Endonezya’daki kripto para kullanıcıları günden güne artmaya devam ediyor. Ülkenin 2021’deki kripto para işlemleri, 2020’ye göre %1.222’lik bir artış kaydetti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version