Muhabbit

Endonezya’dan Şok Kripto Para Ticareti Kararı!

Endonezya finans şirketlerinin kripto para ticareti yapmasını yasakladı

Endonezya

Endonezya finans şirketlerine kripto para ticaretini yasaklıyor.

Endonezya Finansal Hizmetler Otoritesi (OJK) 25 Ocak 2022 Salı günü aldığı bir kararla finans şirketlerinin kripto para ticaretine yönelik herhangi bir hizmet vermesini yasakladı.

OJK Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Wimboh Santoso’nun resmî Instagram hesabından yapılan açıklama Endonezya halkını da kripto paralara yatırım konusunda uyardı.

“Kripto varlıklar değerleri sürekli olarak yükselip azalan, oynaklığı fazla olan varlıklardır. Bu nedenle halkımız kripto paralara yatırım yapmadan evvel olası risklerin bilincinde olmalıdır. Lütfen kripto para yatırımı kisvesi altında sizi dolandırmayı amaçlayan ponzi şemalarına karşı dikkatli olun.”

Endonezya kripto paraları yasal ödeme yöntemi olarak kabul etmiyor

OJK açıklamasında kripto paraları yönetmek ya da yasal bir düzenlemeye sokmak gibi bir niyetinin olmadığının altını çizdi. Endonezya’da kripto paraların idaresi ve yasal düzenlemesi Ticaret Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Otoritesi (CoFTRA) tarafından gerçekleştiriliyor. Bu düzenlemeler kapsamında kripto paralar Endonezya’da yasal bir ödeme yöntemi olarak kullanılamıyor.

Endonezya finans firmalarına kripto para ticaretini yasaklıyor.

Ticaret Bakanlığı’nın konuya dair en yeni projesi Dijital Vadeli İşlemler Borsası adı altında bir dijital varlık borsasının oluşturulmasını sağlamak. Projenin yılın ilk çeyreğinde hizmete geçmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Merkeziyetsiz Borsalar ve Emir Türleri Nedir?

Kripto para ödeme şirketi Triple A’in verilerine göre Endonezya’da 7.2 milyondan fazla insan, yani Endonezya’nın toplam nüfusunun %2.66’sı kripto paraya sahip. Endonezya Ticaret Bakanlığı’nın 2021 yılı verileri ise kripto para işlemlerinin 859 trilyon Endonezya rupisini (yaklaşık 813 milyar Türk lirası) geçtiğini gösteriyor. 2020 yılı verileri ise 60 trilyon Endonezya rupisi değerinde kripto para işlemi yapıldığını gösteriyordu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version