Muhabbit

Enerji Piyasası Blockchain Yatırımı ile Büyüyecek

Federal kurumlar, şeffaflığı, verimliliği, güvenliği ve esnekliği için blockchain'e yöneldi.

Enerji piyasalarında 2025 yılı blockchain senesi olacakKüresel bazda enerji piyasası blok zinciri ile işlevselliğini artıracak. 5 yıl sonra blok zincirine olan yatırım 35 milyar dolara çıkacak. 2025 yılında bu rakam ile birlikte sektörde önemli bir yol kat edilecek. 

2016 yılında blok zincirine olan yatırım sadece 156 milyon civarındaydı. Gelinen süreçte sektörün her sene daha fazla büyümesi bekleniyor. Enerji piyasasının her yıl yüzde 82 oranında yükselişe geçmesi hedefleniyor. Ancak 2020 yılı için sektör çok olumlu gözükmüyor. Yaşanan virüs salgını ve salgın sonrasında enerji piyasasının ekonomik krizden etkileneceği ön görülüyor. Bu sene büyümenin çok hızlı olacağı düşünülmüyor. Henüz 2020 yılının başında olmamıza rağmen corona virüsünden kurtulamadık. Uzmanlar, virüsün daha uzun süreceği görüşünde. Durum böyle olunca birçok sektör iyimserlik tablosu çizemiyor. 

Dünya genelinde enerji piyasası 1,85 trilyon dolar işlem hacmine sahip. Blockchain bunun sadece 35 milyar dolarlık kısmını karşılayacak. Bu hacmin içinde bir iğne gibi gözükebilir. Ancak seneler içinde yapılacak yatırımlarla daha fazla kısmı blok zinciri ile tedarik edilecektir. Blok zincirinin sektörde olması bile büyük bir avantaj. 2016 yılına baktığımızda işlem hacmi 156 milyon dolar. Yaklaşık 9 senede 35 milyar dolara ulaşacak. İyi bir büyüme gerçekleşeceğini görebiliyoruz. 

Blockchain İsmi Enerji Piyasasında Sıkça Duyuluyor 

Blockchain teknolojisi, ismini enerji piyasası ile sıkça bağdaştırıyor. Sektöre getirdiği yenilikler sayesinde piyasaya çabuk adapte oluyor. Sektörün içinde her geçen gün kullanım alanı genişliyor. Şimdilik enerji piyasasında data yönetimi, ekonomik takipleşme ve etkileşim için faal şekilde kullanılıyor. Otomasyon sisteminin fazlaca yer alması blok zincirine olan ihtiyacı doğuruyor. Öncelikle şeffaf olması ve datalarında güvenliği üst seviyede tutması blok zincirini önemli hale getiriyor. Bu özelliklerinin sonunda hepsi birbiriyle eş zamanlı çalışarak sorunsuz bir bant oluşturacak. Ayrıca yeni gelişecek ekosistemlerle birlikte daha entegreli çalışmalara uyarlanabilecek. 

Sektörde bulunan; Microsoft, Oracle, SAP, EnosiElectron, AWS, Nodalblock, IBM, Infosys, Bigchaindb ve Deloitte şirketleri önemli rol oynuyor. Kilit konumda bulunan ve sektörün önde gelen firmaları, blockchain ve DLT sistemini kullanıyor.  

Son Yazılar

Exit mobile version