Muhabbit

Enno Wallet, Threat Model v1.0 Sürümünü Tanıttı!

Enno Wallet’ın yeni sürümü yayımlandı!

enno wallet muhabbit

enno wallet muhabbit

Kripto para cüzdan uygulaması Enno Wallet, yeni sürümü Threat Model v1.0’ı yayımladı.

Enno Wallet’ın Güvenlik Ekibi, projenin ilk aşamalarından beri güvenliğe verdikleri öneme değinerek yazılımlarını geliştirme süreçlerinin her anına “güvenlik” unsurunu entegre etmeye çalıştıklarını ifade etti. Bu entegrasyonun sonucunda Threat Model v1.0 sürümlerini yayımladılar.

Threat Model Nedir?

Threat Model ya da Tehdit Modelleme, güvenlik alanında sıkça kullanılan yapılandırılmış bir metodoloji olarak geçmektedir. Amacı yazılımın inşasını, süreçlerini ve karmaşık süreçlerini belirleyerek güvenlik gereksinimlerini, tehditlerini ve olası güvenlik açıklarını tespit etmektir.

Bununla birlikte tespit edilen açıkların oluşturabileceği tehdit ve zafiyetlerin öncelikleri belirlenir. Belirlenen öncelik sırasına göre uygulanacak güvenlik önlemleri veyahut kontrolleri belirlenir ve daha sonra bu şemaya eklenir.

Threat Model Ana Unsurları Nelerdir?

Threat Model veyahut Tehdit Modeli üç ana unsurdan oluşmaktadır.

  1. Varlıklar
    Hangi varlıklara sahip olunduğu ve nerede, nasıl saklandığı.
  2. Güvenlik Kontrolleri
    Hangi güvenlik kontrollerinin uygulandığı.
  3. Tehdit Ajanları
    Ne tür tehditlerin, nerelerde beklendiği.

iOS ve Android İşletim Sistemlerinde Threat Model v1.0

Enno Wallet hem iOS hem de Android işletim sistemlerine sahip cep telefonlarında etkin bir şekilde kullanılabilmekte. Enno Wallet’ın yeni sürümü Threat Model v1.0’ın mobil cihazlardaki çalışma prensibi aşağıdaki şemalarda açık bir şekilde gösterilmiştir.

Enno Wallet iOS mobil uygulaması Threat Model v1.0 şeması
Enno Wallet Android Mobil Uygulaması Threat Model v1.0 şeması

Enno Wallet’ın yeni sürümü Threat Model v1.0 hakkında yazılımsal bilgilere şu anda GitHub üzerinden ulaşılabilir. Bununla birlikte yeni sürüm hakkında detaylı bilgi Enno Wallet’ın blog sayfasında kullanıcılar ile paylaşılmış durumda.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version