Muhabbit

Janet Yellen: Kripto Paralar Yasa Dışı İşlemlerde Kullanılıyor!

Yellen, ABD’nin yasadışı finansman için kripto para kullanımını nasıl kısıtlayabileceğini incelemesi gerektiğini söyledi.

Janet Yellen

Janet Yellen

Eski FED başkanı ve Biden yönetiminin yeni Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen 19 Ocak salı günü yaptığı bir açıklamada kripto para birimlerine terör finansmanı konusunda özel bir endişe duyulduğunu dile getirdi.

Senato Finans Komitesi’nde konuşma yapan Yellen, ABD’nin terörün finansmanı için ortaya çıkan araçlardan haberdar olması gerektiğini söyledi.

Yellen ayrıca komitede kendisine sorulan bir soruya ise şu açıklama ile cevap verdi:

“Bence birçok kripto para, esas olarak yasadışı finansman için kullanılıyor ve bence kullanımlarını kısıtlayabileceğimiz yolları incelememiz ve kara para aklamanın bunlar aracılığıyla gerçekleşmediğinden emin olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Komitede bulunan bir Senatör ise konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Değişimi zaman içinde gerçekleştirecek teknolojiler ve bu konularla başa çıkma yöntemlerimizin, terör finansmanı, değişen teknoloji ve kripto para birimleri ile birlikte değiştiğinden emin olmamız gerekiyor.”

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version