Muhabbit

Eski FTX Yöneticisi Brett Harrison: Bankalar, Kripto Para Şirketlerinin İşlerini Yürütmek İçin Rekabete Girecek!

Harrison, Silvergate ve Signature gibi dev bankaların iflas etmesinin, kripto paraları uzun vadede olumsuz etkilemeyeceğini dile getirdi.

Eski FTX.US Başkanı Brett Harrison, kısa süre önce yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan banka çöküşleri ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Harrison açıklamasında, Silvergate ve Signature gibi dev bankaların iflas etmesinin kripto paraları uzun vadede olumsuz etkilemeyeceğini dile getirdi. Hatta Harrison, bu bankalar batsa bile, kısa süre içinde yeni bankaların kripto para şirketlerinin işlerini yürütmek üzere rekabet içinde olacağını belirtti.

“Daha önce bu diğer bankalar, aralarında Silvergate ve Signature’ın da bulunduğu ilk iki veya üç sıradakiler ile gerçekten rekabet edemiyordu. Çünkü bu bankalar pazar paylarının çok büyük bir yüzdesine sahipti.”

Bunun yanında Harrison, mevcut kripto para şirketlerinin, iki dev bankanın sektöre hizmet vermeyi bıraktıktan sonra yeni bankacılık ortakları bulmak için çabaladığını belirtti. Hatta bazı kripto para şirketlerinin, Mercury, Brex ve Customers Bank gibi kurumlara yöneldiğini bazılarının ise Sygnum ve Seba Bank gibi ABD merkezli dev isimlere odaklandığını dile getirdi.

Ayrıca Harrison, piyasada yaşanan son gelişmelerin kullanıcıların türev ürünlere yönelmesine daha fazla yardımcı olacağına inandığını belirtiyor.

“Kripto para sektöründeki birincil hacim kaynağının, türev ürünlerde olduğu uzun zamandır biliniyordu.”

Harrison’a Göre Piyasa, Yeniden Dengeyi Bulacak

Bilindiği üzere Harrison, bu yılın başında 5 milyon dolarlık bir yatırım toplama turu başlatmış ve en son girişimi olan Architect’i inşa etmek için Coinbase Ventures ve Circle Ventures dahil olmak üzere önde gelen dev şirketlerden 5 milyon dolar toplamıştı. Yeni şirkete destek verenler arasında Anthony Scaramucci, SV Angel, Third King Venture Capital ve Motivate Venture Capital gibi şirketler de yer aldığı biliniyor.

FTX’ten ayrılmasından sonra Harrison, büyük yatırımcılar ve kurumlar için DeFi alanında yazılım ticaret araçları sağlayacak yeni şirketine odaklanmıştı. Şimdi ise yeni işine tam olarak odaklanan Harrison, Architect’i inşa ederken, destek almak için bir banka bulmanın zor olmadığını belirtiyor. Çünkü halihazırda sistematik olarak bir bankayla mevcut bir ilişkisi olduğunu belirtiyor.

“Son olaylardan sonra pek çok insan ciddi şekilde paniğe kapıldı. Yani birçok insan bu hafta maaş bordrosu yapıp yapmayacaklarını merak etmeye başladı. Ancak bizim öyle bir kaygımız bulunmuyor.”

İleriye dönük olarak olumlu gelişmelerin olacağını belirten Harrison, bankalara olan gereksinimi azaltacak yeni borsaların ortaya çıkacağını ve piyasanın dengeyi bulacağını belirtti.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version