Muhabbit

Eski Google CEO’su Elinde Kripto Para Olduğunu Söyledi!

Google’da 19 yıl süreyle çeşitli görevlerde bulunan Eric Schmidt’in, kripto para yatırımı olmasına rağmen asıl heyecanı Web3 teknolojisi.

eski google ceosu

Google’daki CEO’luk görevini 2001 yılından 2011 yılına kadar devam ettiren Eric Schmidt, elinde “bir miktar” kripto para bulundurduğunu söyledi. Ancak Bitcoin ve diğer dijital varlıklara nazaran ona göre en heyecan verici şey; Web3 ekosistemi.

Merkeziyetsiz İnternet

28 Nisan 2022 tarihinde CNBC ile yaptığı röportajda eski Google CEO’su Schmidt; Web3’ün, kullanıcıların kendi kimliklerini “merkezi bir yönetici” olmadan kontrol edebilmelerinin oldukça merak uyandırıcı olduğunu söyledi.

Web3 terimi; günümüzdeki internetin bir sonraki jenerasyonunu varsayımsal olarak niteleyen bir kavram olarak kullanılıyor. Web3, bugün kullanıyor olduğumuz “Web2″den fonksiyonel olarak aslında çok da farklı değil. Ancak bir diğer konuda aralarında önemli bir fark bulunuyor: Web3 ile birlikte, akıllı kontratlara sahip blok zincirleri günümüz internetini daha merkeziyetsiz bir yapıya dönüştürecek.

Bu merkeziyetsiz yapıyı ayakta tutacak ekonomik model ise; tokenomics (token ekonomisi) dediğimiz daha adil ve güçlü bir finansal dağılım modeli. Eric Schmidt, Web3 ile ilgili şunları söylüyor:

“Bu teknoloji; çok baştan çıkarıcı ve çok merkeziyetsiz. Bu duyguyu 25 yaşındayken, merkeziyetsizliğin bir gün her şey olacağını düşündüğümde hissetmiştim.”

Google’daki CEO’luk macerası 2011’de bitmesine rağmen Schmidt, 2017 yılına kadar Google’da yönetim kurulu başkanlığı yapmaya devam etti. 2020 yılına kadar ise teknik danışman olarak şirkette yer aldı. Şirketten ayrıldığından bu yana zamanının birçoğunu yapay zeka, biyoloji ve enerji konularında araştırmalar yaparak geçirdi. Kripto para ekosistemi ile bağlantısına baktığımızda görüyoruz ki Schmidt aynı zamanda Aralık 2021’den beri Chainlink Labs’ın stratejik danışmanlığını devam ettiriyor.

İlginizi çekebilir: Chainlink, Yeni Projelere Blok Zinciri Kaynakları Sağlamak İçin Bir Program Başlattı!

Bitcoin Hakkında Yorumlar

CNBC ile yaptığı röportajda Eric Schmidt elinde bulundurduğu belirli bir kripto paranın ismini vermedi. Ancak bir kripto para için özellikle yorum yaptı: Bitcoin.

Schmidt’e göre Bitcoin ve onunla beraber birçok blok zinciri, güvenlik meselesine çok fazla zaman harcıyor ve bu yüzden verimlilik konusunda fazla “savurgan”.

Bitcoin için “savurgan” tabiri daha önce New York Meclisinde de kullanılmıştı. O kullanımın sebebi ise madencilik aktivitelerinden kaynaklanan enerji kaybı ve çevresel etkilerdi. Ripple Kurucu Ortağı da bu düşünceye paralel olarak 5 milyon dolar bütçeli bir kampanya başlatmış ve Bitcoin’in proof-of-stake konseptine geçmesini sağlamak istemişti.

İlginizi çekebilir: Proof-of-Stake Nedir?

Jack Dorsey gibi bazı Bitcoin yanlıları ise bu şekilde düşünmüyor. Onlara göre Bitcoin’in güvenlik yönü diğer her detaydan daha önemli. Jack Dorsey daha da ileri giderek geçmişte Web3 ve benzeri teknolojileri, “yeterince merkeziyetsiz olmayan ve yatırımcı kontrolü altında” olarak değerlendirmişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version