Muhabbit

Eski Google CEO’su Eric Schmidt, Chainlink’e Stratejik Danışman Oldu!

Schmidt, bu zamana kadar edindiği deneyimleri Chainlink için kullanacak.

Chainlink Google

Chainlink Google

Chainlink (LINK), 7 Aralık 2021 tarihinde Twitter üzerinden bir duyuru gerçekleştirdi.

erıc schmıdt

Yapılan duyuruya göre Chainlink, eski Google CEO’su olan Eric Schmidt‘i stratejik danışman olarak işe aldı.

Chainlink, gerçek dünya verilerini blok zincirler üzerinde akıllı sözleşmelerle bağlamak için oracle ağlarını geliştirmeye çalışıyor.

Deutsche Telekom’un T-Systems’i, Swisscom ve Associated Press gibi “node” operatörleri kullanan Chainlink’in ağı, DeFi, sigorta ve oyun gibi sektörlerdeki birden fazla blok zincirinde akıllı sözleşmelere kilitlenmiş 80 milyar dolardan fazla değeri güvence altına alır.

Chainlink kurucu ortağı Sergey Nazarov yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Chainlink’in, büyüme ve benimseme açısından çok önemli bir dönüm noktasında olduğunu düşünüyorum. Geliştiricilerin ve kurumların adalet ve şeffaflık odaklı yeni bir ekonomik dönemi başlatmasına yardımcı olurken, Eric’in yeni nesil inovasyon için küresel yazılım platformları oluşturma konusundaki deneyimi ve görüşleri çok değerli olacak.

Eric Schmidt, 2001’den 2011′e kadar Google’ın CEO’su olarak görev yaptı. Schmidt’in görev yaptığı sürede Google bir çok başarıya imza attı. Google, Gmail, Google Haritalar ve Chrome gibi hizmetleri başlattı ve YouTube ve Android’i satın aldı.

Schmidt yeni işi hakkında şunları söyledi:

Yeni iş modelleri oluşturmak için blok zinciri ve akıllı sözleşmeler teknolojisi büyük potansiyel gösterdi. Ancak blok zincirin en büyük avantajlarından biri aynı zamanda en büyük dezavantajıdır. Chainlink Labs ekibinin gerçeklerle desteklenen bir dünya inşa etmesine yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum.

Schmidt’in avantaj ve dezavantaj olarak bahsettiği durum, her blok zincirinin kendi ekosistemi dışında bir işlevi olmamasına dayanıyor. Chainlink’in nihai amacı ise bütün blok zincirleri arasında bir bağlantı kurmak ve zincir dışında kalan sistemlerin akıllı sözleşmeler aracılığıyla blok zinciri sistemlerine entegre olmasını sağlamak.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version